You are currently viewing Βοήθημα ΕΛΕΜ: Οι μάσκες έπεσαν!

Βοήθημα ΕΛΕΜ: Οι μάσκες έπεσαν!

Συνάδελφοι,

Διαβάσατε όλοι την τελευταία ανακοίνωση της ΔΗΣΥΕ, ένα μνημείο θράσους, ψεύδους και παραπλάνησης, από το οποίο προέκυπτε «ότι τάχα θα εισπράττατε και τo διχίλιαρο!!!»… ενώ στο τέλος σας κάλεσαν και να ψηφίσετε αυτούς που τάχα σας στηρίζουν!

Είναι αυτοί που δεν ήθελαν με τίποτα να ξαναδώσουν μετά το 2016 κανένα βοήθημα και να κάνουν καμία απόδοση της περιουσίας από τον ΕΛΕΜ.

Είναι αυτοί που τους σύραμε στο ΔΣ της 29ης/4 και στην έκτακτη ΓΣ της 19ης/5, για να δοθεί το βοήθημα, που χρειάζονται εναγωνίως πάρα πολλοί συνάδελφοι.

Είναι αυτοί που μετά από παλινωδίες στο ΔΣ της 29ης/4 (1η θέση άρνηση για χορήγηση βοηθήματος, 2η θέση ΓΣ μετά τις εκλογές!) κατέληξαν μετά από τις 6ωρες πιέσεις μας σε 3η πρόταση για χορήγηση βοηθήματος 1.000€ φέτος και 1.000€ το 2023 από το ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ.

Μια πρόταση που δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στην υλοποίησή του, εάν το Ταμείο Υγείας είχε περιουσία και πόρους.

Εμείς προτείναμε ή να γίνει βελτίωση της πρότασης της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ ή οριζόντιο βοήθημα σε όλους 3.000€ σε δύο δόσεις (δηλαδή στο τιγκαρισμένο όριο του αφορολόγητου για 3 χρονιές covid σύμφωνα με λογιστές και φοροτεχνικούς),

αλλά και τη σύννομη χορήγηση του βοηθήματος με το προβλεπόμενο άρθρο 22 του Κανονισμού του ΕΛΕΜ, σύμφωνα με τον αναλογιστή αλλά και έγκριτους νομικούς συμβούλους.

Για ποιο λόγο, όμως, οι άλλες 3 παρατάξεις

► δεν ψήφισαν το εφικτό βοήθημα των 3.000€, παρά ψήφισαν για παραπομπή στη ΓΣ το μικρότερο ποσό των 2.000€;;;

► δεν δέχτηκαν τη νόμιμη χορήγηση του βοηθήματος με το προβλεπόμενο άρθρο 22 του Κανονισμού του ΕΛΕΜ, παρά ψήφισαν τη χορήγηση από το ΤΥΠΑΤΕ, που ως γνωστόν δεν διαθέτει καθόλου χρήματα;;;

► δεν ακολούθησαν την τακτική που εμείς ακολουθήσαμε στο βοήθημα του 2016, δηλαδή μια πρόταση οργανωμένη και μια απόφαση περιχαρακωμένη από τον αναλογιστή και τους νομικούς, που εξ αυτού του λόγου οι μηνύσεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και ομάδας συνταξιούχων απορρίφθηκαν δικαστικά;;;

Η απάντηση είναι γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γίνει ΚΑΜΙΑ χορήγηση.

Έκαναν, λοιπόν, το εξής

Γνωρίζοντας ότι από το ΤΥΠΑΤΕ δεν μπορεί να γίνει καμία χορήγηση βοηθήματος επειδή αυτό ΔΕΝ έχει χρήματα, αλλά και ότι η Δ.Ε. του ΕΛΕΜ δεν πρόκειται να μεταφέρει 18 εκατ. € παράνομα επειδή από το άρθρο 3 του Καταστατικού απαγορεύεται ρητώς η ανάμειξη πόρων ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ,

προχώρησαν εκ του ασφαλούς σε μια πρόταση καταρχήν παράνομη που δεν μπορεί να υλοποιηθεί… μια πρόταση ανεδαφική γιατί δεν έχει κανένα έρεισμα πραγματικό και νομικό… μια πρόταση παραπλανητική και ψηφοθηρική γιατί κοροϊδεύει το 73% των 1000 συμμετασχόντων τακτικών μελών που την ψήφισαν, με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου τους!

Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής τους θα είναι

η κατάθεση αγωγών, ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών, να μη δοθεί τελικά κανένα βοήθημα, να δεσμευτεί/μπλοκαριστεί δικαστικά η περιουσία του ΕΛΕΜ,

να εκδοθεί δικαστικά και καμιά απόφαση που θα εξαιρεί τους νέους συναδέλφους (που δεν εισέφεραν) και από το τωρινό βοήθημα αλλά και από κάθε μέλλουσα παροχή…

Στο, δε, βάθος της δικαστικής περιπέτειας μπορεί να επέλθει και απαξίωση της περιουσίας του ΕΛΕΜ από κρατικές ή άλλες αναγκαστικές παρεμβάσεις!

Συνάδελφοι,

Τόσο πολύ σας νοιάζονται και σας στηρίζουν οι ανωτέρω, που με αυτές τις παράνομες, αντικαταστατικές και ψηφοθηρικές κινήσεις τους θέτουν σε κίνδυνο και τις νυν και τις μέλλουσες παροχές.

Σας καλούμε

Να Καταψηφίσετε μαζικά και δυναμικά όσους ψηφοθηρικά σας παραπλάνησαν για την είσπραξη ενός διχίλιαρου, το οποίο δε θα λάβετε ούτε στον αιώνα τον άπαντα έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα!!!

Και

Να Στηρίξετε τη σώφρονα και συναινετική προσέγγισή μας στα πολύ σοβαρά ζητήματα του ΤΥΠΑΤΕ-ΕΛΕΜ στις εκλογές της 30ης Μαΐου.