You are currently viewing Η συνέλευση στα Ιωάννινα και η πρόταση της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η συνέλευση στα Ιωάννινα και η πρόταση της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνάδελφοι

Στον απόηχο και της φετινής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΑΠ θα θέλαμε να απευθυνθούμε σε όλους τους συναδέλφους και να ενημερώσουμε, εν συντομία, για το ουσιαστικότερο μήνυμα και στίγμα, που δόθηκε από την παράταξη μας.

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με αίσθημα ευθύνης, έδειξε, για άλλη μια φορά, σοβαρότητα και διάθεση για ενότητα και συστράτευση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα διαρκή προβλήματα που προκύπτουν αλλά και την ανάγκη προστασίας των εργαζομένων από την επέλευση νέων κινδύνων.

Οι 5 αποσχίσεις, το κλείσιμο 220 καταστημάτων, οι αποχωρήσεις τουλάχιστον 4700 συναδέλφων, από το 2019 μέχρι σήμερα, δεν δύνανται να «βαφτισθούν» επιτυχία. Για το λόγο αυτό, τονίσαμε στη συνέλευση τα σημεία επί των πεπραγμένων, που δεν συμφωνούμε, τις θέσεις και τις προτάσεις μας. Διότι, τα μεγαλεπήβολα λόγια, τα ευήκοα τσιτάτα και τα παλαμάκια μπορεί να κρατούν καλά, αλλά εκ του αποτελέσματος προκύπτει πόσο γυμνός είναι ο βασιλιάς…

Η ώρα της ευθύνης έχει φτάσει και είναι αυτό, που υποστηρίχτηκε ιδιαίτερα σε αυτή τη συνέλευση από την παράταξη μας. Πέρσι ήμασταν πάνω από 2000 και φέτος 1800 εν ενεργεία συνάδελφοι, οπότε με μια απλή λογική υπολογισμού και με την πρόθεση της τράπεζας για αποχώρηση 1000 ατόμων εντός του 2024, δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει ο καθένας την κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη για ρηξικέλευθες αποφάσεις.

Ο σύλλογος, πρέπει με στρατηγική και ενεργητικότητα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Υπάρχει πια, και είναι προφανές, ανάγκη για συμπόρευση με τους συλλόγους που έχουμε κοινή ιδεολογική συνισταμένη.

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ υποστηρίζει τη συνεργασία έμπρακτα, όπως απέδειξε και στη γενική συνέλευση. Καλεί όλες τις παρατάξεις να συμπορευθούν με διαλλακτικότητα, ήθος και υπευθυνότητα και να ληφθούν αποφάσεις για το πώς μπορεί να πραγματωθεί μια συνεργασία των συλλόγων, προκειμένου να κερδίσουμε την αντιπροσωπευτικότητα εντός της τράπεζας.

Αν δε γίνει μια ουσιαστική, από κοινού, προσπάθεια, είναι πασιφανές ότι βαίνουμε σε ένα δρόμο χωρίς γυρισμό. Όσο ο νυν αντιπροσωπευτικός σύλλογος θα υπογράφει Συμφωνίες, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις και τη δύναμη των άλλων συλλόγων, εμείς απλά θα κοιτιόμαστε και θα μετράμε απώλειες.

Όσο παραμένουμε διχασμένοι, είμαστε εντελώς χαμένοι, απλά δεν το ξέρουμε ακόμα… Ενωμένοι, έχουμε ήδη κερδίσει!