You are currently viewing Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για Ασφαλιστικό – Τεκταινόμενα στην Πειραιώς & Μετατάξεις – Ζήτημα Τ. Πρόνοιας (Α΄ μέρος) Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι, εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε…

Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για Ασφαλιστικό – Τεκταινόμενα στην Πειραιώς & Μετατάξεις – Ζήτημα Τ. Πρόνοιας (Α΄ μέρος) Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι, εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε…

Μία βαρυσήμαντη, λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων, αποκλειστική συνάντηση πραγματοποίησε η παράταξή μας δια της Προέδρου της, σ. Ηρώς Φίλη, με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Γ. Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Π. Καρασιώτου, ο πρώην Υπουργός Εργασίας και νομικός κ. Π. Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος του Τ. Πρόνοιας σ. Βιβή Γιαννοπούλου και οι εκπρόσωποι των συναδέλφων σ. Φάνης Κοντογιάννης και Αντώνης Παπαδόπουλος.

Στην πρώτη φάση της συνάντησης συζητηθήκαν τα θέματα του ασφαλιστικού και του Τ. Πρόνοιας. Στη δεύτερη φάση της συνάντησης αναπτύχθηκαν τα επίμαχα εργασιακά τεκταινόμενα στην Πειραιώς και οι μετατάξεις των πρώην υπαλλήλων της ATE.

Αναλυτικότερα:

► Για το Ασφαλιστικό

Στο συγκεκριμένο θέμα, επαναφέραμε το πρόβλημα του ασφαλιστικού ως προς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των πρώην ασφαλισμένων του ΤΣΠ-ΑΤΕ, με το οποίο η παράταξή μας ασχολείται ενεργά από το 2012.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα έχουμε πετύχει μερική λύση με τον νόμο Βρούτση, όμως εξακολουθεί να υπάρχει εκκρεμότητα για όσους παρέμειναν στην Πειραιώς μετά τις 27.03.2014.

Το πρόβλημα αφορά περίπου 150 εν ενεργεία συναδέλφους και άλλους τόσους αποχωρήσαντες, οι οποίοι, εάν αυτό λυθεί, θα μπορούν άμεσα να συνταξιοδοτηθούν, αντί να περιμένουν 2-5 χρόνια για την πλήρωση των κοινών διατάξεων του ΕΦΚΑ.

Αφού αναπτύξαμε το πρόβλημα με τη βοήθεια των παρευρισκόμενων συναδέλφων και του άριστου γνώστη του ασφαλιστικού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, ενημερώσαμε τον Υπουργό για τις συναντήσεις μας με τα αρμόδια στελέχη της παρούσας Κυβέρνησης ήδη από τον 12/2019, την κα Καρασιώτου και τον Διευθυντή του Υπουργείου κ. Τουφεξή, για το υπόμνημα και τη γνωμάτευση που καταθέσαμε, τις τηλεφωνικές οχλήσεις και επικοινωνίες μας έκτοτε.

Στη συνέχεια καταθέσαμε τον πλήρη σχετικό φάκελο και ζητήσαμε να γίνει, επιτέλους, άρση της άνισης μεταχείρισης που υπάρχει μεταξύ ημών και των εργαζομένων σε άλλες τράπεζες αλλά και στην Πειραιώς, οι οποίοι είχαν ασφαλιστεί σε πρώην ειδικά ταμεία (ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, ΤΑΠΙΛΤ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ, κλπ).

Μετά τον εποικοδομητικό διάλογο που έλαβε χώρα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλο το επιτελείο τους θα εξετάσει ενδελεχώς το αίτημά μας, διευκρινίζοντας ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα περίπου 20 ημερών για να μας απαντήσει, λόγω φόρτου εργασίας με το νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις που ετοιμάζεται.

► Για το Τ. Πρόνοιας

Η Πρόεδρος του Τ. Πρόνοιας έθεσε το χρονίζον πρόβλημα ιδιοκτησίας του κτηρίου της Κριεζώτου. Ο Υπουργός μας ενημέρωσε επακριβώς για τις δυνατότητες που υπάρχουν υπό τις παρούσες συνθήκες.

Συνεχίζεται…