You are currently viewing Η μισή νίκη είναι ο αγώνας πριν απ’ αυτήν… Όλο το Χρονικό του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης (9)

Η μισή νίκη είναι ο αγώνας πριν απ’ αυτήν… Όλο το Χρονικό του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης (9)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως σας έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι ενέργειες και ο αγώνας της Παράταξής μας, οδήγησαν σε μια σπουδαία εξέλιξη στο ζήτημα της καταβολής του υπολοίπου 20% της αποζημίωσης απόλυσης. Υπεγράφη, επιτέλους, η Υπουργική Απόφαση και, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού, η καταβολή θα γίνει σε ενάμισι περίπου μήνα, καθώς υπάρχει η προβλεπόμενη νομικά διαδικασία του πίνακα διανομής.

Οφείλουμε να σημειώσουμε, πάντως ότι μας άφησε έκπληκτους το θράσος του προεδρείου ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ που έσπευσε να καρπωθεί, για ακόμα μία φορά, τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ. Διότι μόνο ΘΡΑΣΟΣ μπορεί να ονομαστεί η εκ των υστέρων δήθεν συμβολή σ’ αυτή την εξέλιξη, όταν επί 2 χρόνια ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΝΤΕΣ, αφού δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι δεν τους ενδιέφερε η εν λόγω διεκδίκηση.

Η πραγματική «συμβολή» του Προεδρείου ΔΗΣΥΕ – ΣΕΤΑΠ ήταν η ειρωνική και απαξιωτική τους στάση απέναντι στις δικές μας προσπάθειες για μια «χαμένη υπόθεση», όπως την αποκαλούσαν. Έλεγαν μάλιστα ενοχλημένοι στους συναδέλφους ότι «έχουν άλλα σημαντικότερα να ασχοληθούν στην τράπεζα»

Επιπλέον, «προφήτευαν» στα ΔΣ ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπογραφεί εν μέσω οικονομικής κρίσης και ειδικά από αυτή την Κυβέρνηση υπουργική απόφαση, αφού ούτε στα τηλέφωνα βγαίνουν ούτε στο Υπουργείο τούς δέχονται» (sic)!

Αυτό, λοιπόν είναι το Προεδρείο ΔΗΣΥΕ – ΣΕΤΑΠ: φυγόπονο, ανίκανο, οκνηρό και φυγόμαχο. Πείθεται κανείς με εκ των υστέρων και τσαλαβουτημένη αναφορά σπασμωδικών ενεργειών, για τις οποίες δεν υπήρξε καμία αναφορά στην ώρα τους;;; Οι συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση.

Παραθέτουμε εμείς το Χρονικό και τα ΤΕΚΜΗΡΙΑ του επίμονου αγώνα μας, τα οποία υπάρχουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας:

1) Συνεχείς, επίμονες, επικοινωνίες μας, ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με τον Υπουργό Οικονομικών σε Μηνιαία Βάση

2) Αποστολή υλικού στον Υπουργό Οικονομικών στις 20/2/2020.

3) Ανάδειξη του πολιτικού σκέλους ότι το αίτημα αφορά 5700 εργαζόμενους της ΑΤΕbank, οι οποίοι αποτελούμε τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ στη χώρα που δεν λάβαμε την αποζημίωση απόλυσης,

4) Συνάντηση στελεχών της παράταξής μας με τον Υπουργό Οικονομικών την Παρασκευή 7/3/2020, όπου υπήρξε ξεκάθαρη θετική τοποθέτηση του Υπουργού για την καταβολή, 

5) Συνάντηση της Προέδρου της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού (στο μέγαρο Ηροδότου/Μαξίμου) την Πέμπτη 28/5/2020

6) Αποστολή των διευκρινιστικών στοιχείων που ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών την Τρίτη 21/9/2020.

 Και ήρθε η στιγμή της υπουργικής απόφασης της 23ης/12/2020….

18/12/2020: ο Υπουργός Χ. Σταϊκούρας δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία μας, για άλλη μια φορά, ότι είναι θετικός όπως και ο Υφυπουργός Γ. Ζαββός, και ότι εξετάζουν τον τρόπο και το χρόνο καταβολής.

22/12/2020: Στο υπουργικό συμβούλιο της, παρουσία του Πρωθυπουργού, εγκρίθηκε η πολυπόθητη μας καταβολή και ο τρόπος αυτής.

23/12/2020 το πρωί: υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση και ΑΜΕΣΑ ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας μας ενημέρωσε τηλεφωνικά και μάλιστα αποστέλλοντας στην Πρόεδρο της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, αμέσως μόλις έγινε η αποστολή της Υπ. Απόφασης στο εθνικό τυπογραφείο προς δημοσίευση.

►Η συνέχεια των οργανωμένων προσπαθειών μας για το υπόλοιπο 20%

1) Νέος κύκλος επικοινωνιών μας, ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με τον Υπουργό Οικονομικών σε Μηνιαία Βάση και το νομικό σύμβουλο του Υπουργείου που είχε χρεωθεί το φάκελο,

2) Τηλεφωνική επικοινωνία μας με τον Υπ. Οικονομικών στις 13/11/2021, ο οποίος δήλωσε ότι «θα επικοινωνήσει με την ΤτΕ, για να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΤΧΣ το 2021 και τα διαθέσιμα που υπάρχουν στην PQH». Στόχος του αποτελούσε η καταβολή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης.

3) Αποστολή Υπομνήματος στον Υπ. Οικονομικών στις 18/11/2021 με κρίσιμα στοιχεία για το ζήτημα, όπως ότι υπάρχουν στην PQH τα ταμειακά διαθέσιμα για τις απαιτήσεις όλων των εργαζομένων.

4) Επικοινωνία με το Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών στις 24/11/2021, ο οποίος επιβεβαίωσε τη βούληση του Υπουργού για καταβολή εντός του 2022,

5) Αποστολή νέου Υπομνήματος στον Υπ. Οικονομικών στις 27/12/2021

6) Γραπτή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στις 28/12/2021 στο προαναφερόμενο υπόμνημά μας ότι η καταβολή του 20% θα γίνει εντός του 2022 σύμφωνα με την Υ.Α. του 2020.

7) Αποστολή νέου υπενθυμιστικού Υπομνήματος στον Υπ. Οικονομικών στις 19/01/2022

8) Αποστολή Υπομνήματος ενός ακόμα υπενθυμιστικού Υπομνήματος στον Υπ. Οικονομικών στις 16/03/2022

9) Αποστολή Υπομνήματος στον Πρωθυπουργό στις 23/03/2022 ζητώντας τη συμβολή του για την επίσπευση υπογραφής της Υ.Α.,

10) Επικοινωνία μας με τον Υπουργό Οικονομικών στις 07/05/2022, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ στον προγραμματισμό καταβολών του Υπουργείου για τη στήριξη της κοινωνίας.

 Και ήρθε η στιγμή της Νέας Υπουργικής Απόφασης….

10/05/2022 (ώρα 18.11 μμ): Επικοινωνεί ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών μαζί μας, για να μας ενημερώσει ότι υπέγραψε την Υ.Α. και ότι μας έχει αποστείλει το σχετικό δελτίο τύπου!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η μισή νίκη είναι ο αγώνας πριν απ’ αυτήν. Η ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ απέδειξε ότι όταν αγωνιζόμαστε με επιμονή και συνέπεια, με πίστη στις δυνάμεις μας και με όραμα, μπορούμε να επιτύχουμε πάρα πολλά.

Αντιθέτως, όταν θεωρείς εξ ορισμού την υπόθεση χαμένη και απαξιώνεις τους αγώνες και τις προσπάθειες των άλλων, το μόνο που κερδίζεις είναι μεγαλειώδεις ήττες και «ιστορικές» γκάφες…

Με ιδιαίτερη, λοιπόν χαρά σας παραδίδουμε το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αυτού του επίμονου και συνεχούς αγώνα, που φέραμε σε πέρας αισίως. Μένει η παρακολούθηση της διαδικασίας καταβολής και η επίλυση και των άλλων εκκρεμοτήτων που υπάρχουν για κάποιους συναδέλφους μας.

Ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ! Έχουμε πολλά ακόμα να επιτύχουμε! Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα… με κορωνίδα το “γνωστό” ζήτημα που μας καίει!

Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα σας!

Πάμε μαζί και γι’ άλλες νίκες!