You are currently viewing Η πολυαναμενόμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΤτΕ για το 20% της αποζημίωσης απόλυσης (13)

Η πολυαναμενόμενη ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΤτΕ για το 20% της αποζημίωσης απόλυσης (13)

Συνάδελφοι, επιτέλους, πριν λίγο βγήκε η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της ΤτΕ μετά τις πολύμηνες, άοκνες και τελικά ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ προσπάθειές μας ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την καταβολή του 20% της αποζημίωσης απόλυσης.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό το αποτέλεσμα δεν ήρθε εύκολα. Η PQH σε όλες τις επικοινωνίες μαζί μας, αλλά και σε όποιον συνάδελφο επικοινωνούσε μαζί της έλεγε για καταβολή φθινόπωρο και τελευταίως για Σεπτέμβριο. Ακόμα και όταν καταφέραμε να επισπευστεί η ολοκλήρωση του πίνακα τέλος Ιουνίου και να γίνει η έγκριση την Παρασκευή 29/7 από την αρμόδια ΕΠΑΘ της ΤτΕ, η παρούσα ανακοίνωση δεν βγήκε Δευτέρα 1/8.
Αναγκαστήκαμε έτσι να ζητήσουμε την Παρασκευή 5/8 παρέμβαση του Υπουργού Οικονομικών (επισυνάπτεται), οπότε και πήραμε τη δέσμευση ότι θα ανακοινωθεί σήμερα ο πίνακας διανομής.
Ωστόσο, απορίας άξιο παραμένει πως είναι δυνατόν παρά τις τόσες και συνεχείς προσπάθειες και τις τόσες πολιτικές παρεμβάσεις που κάναμε εδώ και 2,5 μήνες, για να πετύχουμε την συντομότερη από την υπογραφή της Υ.Α. καταβολή και να ανακουφίσουμε τις ανάγκες σας, η PQH να καταφέρει να φέρει το χρόνο πληρωμής αρκετά κοντά στο Σεπτέμβριο, εκεί που εξ αρχής ήθελε! Είναι δυνατόν μια ιδιωτική εταιρεία να λειτουργεί σε αυτό το βαθμό ως κράτος εν κράτει;
Ακολουθεί η επιστολή μας στον Υπ. Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα

 

ΗΡΩ ΦΙΛΗ <iro.fili@yahoo.gr>
Προς:Christos Staikouras,ministeroffice@minfin.gr

Πέμ 4 Αυγ στις 9:34 π.μ.
Αξιότιμε κε Υπουργέ,
Στα πλαίσια των ευγενών παρεμβάσεών σας για την επίλυση του χρονίζοντος θέματος της αποζημίωσης απόλυσης των 9.000 πρώην εργαζομένων στα εκκαθαρισθέντα πιστωτικά ιδρύματα, σας πληροφορώ ότι την Παρασκευή 29/7 εγκρίθηκε και παραδόθηκε από την ΤτΕ ο πίνακας διανομής στην εκκαθαρισθείσα εταιρεία PQH, για να προχωρήσει τις νόμιμες διαδικασίες στον τύπο και να τρέξουν η 7μερη και 10μερη προθεσμία για την άσκηση των ανακοπών και ακολούθως να πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους.
Δεδομένου, όμως, των μη άμεσων ενεργειών της PQH για αδιανόητους λόγους (άδειες διακοπών?), όπου σημειωτέον τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας εξακολουθούν κανονικά και δεδομένης της μεγάλης δυσπραγίας της χώρας αλλά και των 9.000 ταλαιπωρημένων δικαιούχων,
προσφεύγουμε στην ευγενική σας παρέμβαση στη Διοίκηση της εταιρείας για να κάνει άμεσα η PQH  την τυπική πλέον διαδικασία και την καταβολή εντός Αυγούστου.
Και δεν παραλείπουμε βέβαια να σας ευχαριστήσουμε, γιατί εσείς και μόνο ήσασταν άμεσος αρωγός στην έκδοση της Υπουργικής Απόφασης από 16/5/2022 για την ικανοποίηση των νόμιμων απαιτήσεών μας.
Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος ΔΑΚΕ ΑΤΕ-Πειραιώς
Ηρώ Φίλη