You are currently viewing Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για Ασφαλιστικό – Τεκταινόμενα στην Πειραιώς & Μετατάξεις – Ζήτημα Τ. Πρόνοιας (Β΄ μέρος) Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι, εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε…

Βαρυσήμαντη αποκλειστική συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας για Ασφαλιστικό – Τεκταινόμενα στην Πειραιώς & Μετατάξεις – Ζήτημα Τ. Πρόνοιας (Β΄ μέρος) Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι, εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε…

Εργασιακά στην Πειραιώς – Μετατάξεις

Σε συνέχεια της βαρυσήμαντης, αποκλειστικής συνάντησής μας με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, θέσαμε, ως κυρίαρχο θέμα που αφορά το σύνολο των συναδέλφων μας, τα ΕΠΙΜΑΧΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ στην Τράπεζα Πειραιώς και βέβαια το ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ.

Ενημερώσαμε τον Υπουργό για το πρόγραμμα συρρίκνωσης και μετασχηματισμού, που προχωρά στην τράπεζα Πειραιώς και τις συνέπειες που έχει για τους εργαζόμενους αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες.

Τονίσαμε τις πρακτικές των εκβιαστικών διλημμάτων, που δεν είναι η πρώτη φορά που τίθενται από πλευράς τράπεζας, με σκοπό να εξωθήσουν κυριολεκτικά τους συναδέλφους, των 65 καταστημάτων που κλείνουν, εκτός εργασίας λέγοντάς τους ότι «δεν υπάρχει οργανική κενή θέση και αποτελεί μονόδρομο γι αυτούς η «εθελουσία»!  Ζητήσαμε την παρέμβασή του αφενός για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές, αφετέρου για την τοποθέτησή τους σε πραγματικές κενές οργανικές θέσεις εντός νομού.

Μεταφέραμε την αγανάκτηση των συναδέλφων μας προερχόμενων από την ΑΤΕ, που, με απαράδεκτο σκεπτικό, παρότι διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ, απολύονται κατ’ ουσίαν για δεύτερη φορά, καθώς η εθελουσία δεν είναι επιλογή τους. Τονίσαμε, επιπλέον το εξίσου απαράδεκτο γεγονός ότι ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ή ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Ενημερώσαμε, λοιπόν τον Υπουργό για το πάγιο μαζικό αίτημα της μετακίνησης στο δημόσιο των πρώην εργαζομένων στην ΑΤΕ και αποδείξαμε ότι με το συγκεκριμένο τρόπο:

  • Θα αποκατασταθεί μία αδικία που βιώνουν οι συνάδελφοί μας,
  • Θα ωφεληθεί το δημόσιο με έτοιμο έμπειρο προσωπικό χωρίς τους χρονοβόρους και κοστοβόρους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ,
  • Θα λυθεί δια παντός το πρόβλημα μείωσης προσωπικού της τράπεζας με ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΒΙΩΣΙΜΟ για τους εργαζόμενους τρόπο (και γι’ αυτούς που θα φύγουν αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που θα παραμείνουν)!

Ο Υπουργός έθεσε τον προβληματισμό του για τα 9 χρόνια που έχουν παρέλθει, του απαντήσαμε όμως ότι γι’ αυτό δεν ευθυνόμαστε εμείς, αφού:

üΤο έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή στην τότε Κυβέρνηση και στον τότε Υπ. Δ. Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη, όμως οι μνημονιακοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν την επίλυσή του για μια πενταετία,

üΤο θέσαμε και στην προηγούμενη Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή, που δεν το ικανοποίησε, παρά το ότι υλοποίησε σωρεία μετατάξεων, ακόμα και των εργαζομένων της θυγατρικής της ΑΤΕ (Ελ. Βιομ. Ζάχαρης) – αμιγώς ιδιωτικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ!!!

Ο Υπουργός ανέφερε ότι δεν είναι ο αρμόδιος Υπουργός και θα πρέπει να εστιάσουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Επιμένοντας όμως εμείς ότι είναι συναρμόδιος υπουργός και θέλουμε τη στήριξή του, όπως μας την έδωσε ο έτερος συναρμόδιος Υπουργός των Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρας, δήλωσε ότι θα είναι θετικός.

Του απαντήσαμε ότι αυτό για εμάς είναι πολύ σημαντικό, διότι είμαστε στη φάση που συγκεντρώνουμε θετικές θέσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών για να επανέλθουμε στο Υπουργείο Εσωτερικών (μετά την άρνηση του Υπουργού) και στο επιτελείο του Πρωθυπουργού.

Συνάδελφοι,

Η παράταξή μας συνεχίζει τις συναντήσεις της με κυβερνητικά στελέχη επιδιώκοντας βιώσιμες λύσεις για τους συναδέλφους και για όλα τα θέματα που μας αφορούν. Ακόμα και όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι ή επικαλούνται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να λυθεί ένα δύσκολο ζήτημα και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να προσπαθήσουν, εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε τις προσπάθειες.

Η επιτυχία μας στην επίλυση της καταβολής του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης, και μάλιστα εν μέσω της σοβαρής υγειονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, κι όταν όλες οι υπόλοιπες πανταχόθεν φωνές διέδιδαν ότι «αποκλείεται να γίνει κάτι» και ότι «βρίσκουν παντού κλειστές πόρτες», μας δίνει δύναμη να επιμένουμε σε όλα τα υπόλοιπα θέματά μας μέχρι και αυτά να ικανοποιηθούν.

Ειδικά όταν η αναγκαιότητα επίλυσής τους αποτελεί μόνη διέξοδος για εκατοντάδες συναδέλφους!!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ, ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…