You are currently viewing Αποζημίωση απόλυσης: Δικαίωση των προσπαθειών μας (13)

Αποζημίωση απόλυσης: Δικαίωση των προσπαθειών μας (13)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Κατόπιν τελευταίας επικοινωνίας μας, το απόγευμα της Παρασκευής, με την PQH κατέστη σαφές ότι σήμερα Δευτέρα θα γίνει η αποστολή των ποσών στις τράπεζες και άρα οι πιστώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν Τρίτη, Τετάρτη.

Κατ΄ ακολουθίαν οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός για προγενέστερη καταβολή είναι ανακριβής και μπορεί να οδηγήσει σε κακούς υπολογισμούς εκκρεμών εξοφλήσεων υποχρεώσεών σας.

Η ως άνω διαδικασία, ενδεχομένως, να μην περιλαμβάνει και την χρονική ολοκλήρωση των εμβασμάτων προς τις άλλες τράπεζες.

Όσον αφορά τις περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχουν πάρει καθόλου αποζημίωση ή αναμένουν την καταβολή άλλων απαιτήσεών τους, ο αγώνας μας συνεχίζεται μέχρι τελικής δικαίωσης.

Μην ξεχνάμε

Το ζήτημα της αποζημίωσης απόλυσης από την ΑΤΕ αποτελεί έναν αγώνα μας που ανατρέχει στις 27.7.2012. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, μετά από αδράνεια τριών ετών, το 2015 αφαιρέθηκαν από το προϊόν της εκκαθάρισης, στο οποίο είχαμε νόμιμο προνόμιο ως εργαζόμενοι, 30 εκατ.€ από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του τότε Πρωθυπουργού (κατά παρέκκλιση όλων των ισχυουσών νομικών διατάξεων) και κατευθύνθηκαν στα λειτουργικά έξοδα της “θανούσας Ελ. Βιομ. Ζάχαρης” χωρίς να είναι καν πιστωτής (!)… Και απ΄ ότι φαίνεται προς αποφυγή νόμιμων αντιδράσεών μας, μας δόθηκαν ως ξεροκόμματο έξι μήνες μετά τα ψίχουλα των δεδουλευμένων χωρίς την αποζημίωση απόλυσης που δικαιούμασταν!

Κατόπιν, το 2019 και προεκλογικά, μας δόθηκε με Υ.Α. του τότε Υπ. Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτου το 17% της αποζημίωσης απόλυσης και μια υποσχετική ότι το υπόλοιπο θα δίνονταν σε δύο δόσεις (εφόσον θα κέρδιζαν τις επικείμενες εκλογές) ΧΩΡΙΣ όμως αυτή η καταβολή να γραφεί μέσα στην Υ.Α. για να υπάρξει δέσμευση. Μας έβαζαν δηλαδή σε μια ομηρία ελπίδας ανταλλασσόμενης με ψήφο για την εκπλήρωση και υλοποίηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας. Παραμέναμε, έτσι, κυριολεκτικά στον αέρα, καθόσον μόνον με νέα ΥΑ θα μπορούσαμε να πάρουμε τα χρήματα που δικαιούμασταν.

Ως εκ τούτου ήταν πράγματι μεγάλη η συμβολή του νυν Υπ. Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και του τέως Υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζαββού που με τα υπάρχοντα διαθέσιμα το 2020 εξόφλησαν ποσοστό 13% και δεσμεύτηκαν εντός της ίδιας Υ.Α. ότι η εξόφληση του υπολοίπου θα γίνει μόλις υπάρξουν οι απαιτούμενες χρηματοροές. Και πραγματικά μόλις βρέθηκαν οι χρηματοροές, υλοποιήθηκε άμεσα αυτή η υπόσχεση.

Ο συνεχής αγώνας της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τις συνεχείς και ισχυρές παρεμβάσεις της, τις οποίες αναρτούσαμε αδιαλείπτως, για να λαμβάνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι γνώση, είναι η μόνη παράταξη που πάλεψε επίμονα και συντονισμένα για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων, όπως και για την έγκαιρη και πλήρη ενημέρωσή τους.

Παρά τα κατά καιρούς παραπλανητικά λεγόμενα διάφορων, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώσουμε ότι καμία άλλη παράταξη δεν έσκυψε με το πρέπον ενδιαφέρον στο ευαίσθητο ζήτημα της μικρής έστω οικονομικής αποκατάστασης των συναδέλφων. Το να δράττουν δάφνες χωρίς ουσία κάποιοι στα fb τους φωτογραφιζόμενοι από δω και από κει, δεν ωφελεί τους συναδέλφους, παρά μόνον την προσωπική τους προβολή.

Ευχαριστίες

Τέλος, οι ευχαριστίες καλό είναι να απευθύνονται σε αυτούς που επίσπευσαν την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων για την καταβολή του υπολοίπου των αποζημιώσεών μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα βλέπαμε ούτε ένα ευρώ.

Ευχαριστούμε όσους πραγματικά συνεισέφεραν στην ικανοποίηση του νόμιμου αυτού αιτήματός μας και συγκεκριμένα τους κκ Σταϊκούρα και Ζαββό, τους νομικούς συμβούλους του Υπουργού Οικονομικών, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, και όλα τα πολιτικά στελέχη που στήριξαν τον αγώνα μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλους τους συναδέλφους για την μεγάλη αναγνώριση των προσπαθειών μας, αλλά και για την αμέριστη συνδρομή τους στον αγώνα που κάνουμε ως παράταξη αδιακρίτως για όλους και εφόλης της ύλης.

Βαρυσήμαντη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών για το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε… (Νο 3) – (dake-synergasia.gr)

Υπόμνημα προς τον Πρωθυπουργό για το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε… (Νο 6) – (dake-synergasia.gr)

Η μισή νίκη είναι ο αγώνας πριν απ’ αυτήν… Όλο το Χρονικό του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης (9) – (dake-synergasia.gr)

Πάμε και για άλλες νίκες…!