You are currently viewing Ενημέρωση για τις μετατάξεις (15): Αίτημα της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για Συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το θέμα των Μετατάξεων….

Ενημέρωση για τις μετατάξεις (15): Αίτημα της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για Συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και το Γενικό Διευθυντή της Τράπεζας Πειραιώς για το θέμα των Μετατάξεων….

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας για το δικαίωμα απορρόφησης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα των πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ, κρίναμε σκόπιμο να ζητήσουμε και τη συνδρομή της Τράπεζας. Ζητήσαμε λοιπόν συνάντηση για να παρουσιάσουμε εκ νέου το αίτημα, που αποστείλαμε στην Κυβέρνηση.

Συνάδελφοι,

Ο αγώνας για το δίκαιο αίτημα της μετάταξης συνεχίζεται…… Συστρατευτείτε μαζί μας για να γίνουμε ένα……

***

ΔΑΚΕ ΑΤΕ-Ομίλου Πειραιώς

Οδός Αμερικής 10 – 106 71 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210-3622646 – FAX 210-3605968

www.dakeatebank.gr

Αθήνα, 26/01/2021

ΠΡΟΣ

κ. Χ. Μεγάλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο Τράπεζας Πειραιώς

κ. Γ. Γεωργόπουλο, Γενικό Διευθυντή Τράπεζας Πειραιώς

ΘΕΜΑ: Αίτημα απορρόφησης στο δημόσιο τομέα

των πρώην εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα

Αξιότιμε κ. Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Αξιότιμε κ. Γενικέ,

Με μεγάλο ενδιαφέρον ενημερωθήκαμε για τη συνάντηση (14/01/2021) που είχατε με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ).

Μία συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας, όπως και με τον Ανώτερο Γενικό Διευθυντή, θεωρείται μεγάλης σημασίας για το σύνολο των εργαζομένων εντός του Τραπεζικού Ομίλου, όπως και για την κοινωνία, όταν αναφερόμαστε σε μία συστημική Τράπεζα.

Όμως, το σύνολο των εργαζομένων εστίασαν στο σημείο της δήλωσης που αναφερόταν «στον αναλογικό ισοσκελισμό του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού», καθώς προκαλεί πλήθος ερωτημάτων για το εργασιακό μας μέλλον.

Ως εκπρόσωποι των εργαζομένων διαφωνούμε με οποιαδήποτε πρακτική, που «οδηγεί» στην περαιτέρω συρρίκνωση του προσωπικού, ως απόρροια μιας πολιτικής που στηρίζεται στη συνεχή περιστολή του κόστους.

Άλλωστε όλοι έχουμε βιώσει τις αλλαγές, που έχουν συντελεστεί στην ελληνική αγορά εργασίας, με αφορμή την οικονομική κρίση και τα μνημόνια «για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας», και δεν έχουν οδηγήσει στην αντίστοιχη αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας.

Όμως, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, οι υπάλληλοι που προέρχονται από την ATEbank έχουν βιώσει μία μοναδική αδικία – μία αδικία που καμία άλλη ομάδα εργαζομένων δεν την έχει βιώσει.

Οι υπάλληλοι της ATEbank είναι οι μοναδικοί υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα που δεν τους δόθηκε το δικαίωμα της επιλογής ανάμεσα σε μετάταξη στο Δημόσιο/ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ή στη συνέχιση της υπαλληλικής τους σχέσης στον Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη Δημόσια Διοίκηση.

 

Επειδή, αποτελούμε τη μοναδική παράταξη που υποστηρίζει πραγματικά και διαχρονικά από το 2012 το συγκεκριμένο –δίκαιο– αίτημα των συναδέλφων μας – υλοποιώντας την απόφαση του ΔΣ του ΣΕΤΑΠ (01/2017) για συνδυασμό συνδικαλιστικής και νομικής διεκδίκησης – συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, δεδομένου ότι η ευόδωσή του είναι μια θετική λύση και για την τράπεζα.

Ήδη, έχουμε αποστείλει στον Υπουργό Εσωτερικών και στα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης αναλυτικό υπόμνημα ζητώντας συνάντηση, για να εκθέσουμε συνολικά το αίτημα υπό τις παρούσες νέες συνθήκες.

Στο ανωτέρω πλαίσιο ζητάμε συνάντηση μαζί σας και την έμπρακτη στήριξή σας στο δίκαιο αίτημα για όσους συναδέλφους το επιθυμούν.

Συγχρόνως, σας αποστέλλουμε και το υπόμνημα που αποστείλαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συν/να: Υπόμνημά μας

Με εκτίμηση

        Η Πρόεδρος                Η Γ. Γραμματέας

               ΗΡΩ ΦΙΛΗ              ΜΑΙΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Οι Διοικητικοί Σύμβουλοι

     ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ       ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ