You are currently viewing Η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη ΓΣ του ΣΕΤΑΠ που ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ – Γιατί καταψηφίσαμε τον Διοικητικό Απολογισμό

Η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στη ΓΣ του ΣΕΤΑΠ που ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ – Γιατί καταψηφίσαμε τον Διοικητικό Απολογισμό

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΣ της 09ης/04/2022

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για εμάς το γεγονός ότι βρισκόμαστε σήμερα όλοι παρόντες στην ύψιστη συλλογική διαδικασία της ΓΣ. Θυμίζω ότι πέρσι η δια ζώσης διεξαγωγή αυτής της σημαντικής διαδικασίας ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΗΣΥΕ,  προφανώς επειδή φοβήθηκε να ακουστεί η εύλογη κριτική για όσα θλιβερά συνέβησαν το 2019 και το 2020. Θυμίζω επίσης ότι εμείς μείναμε σταθεροί στις θέσεις μας, και μάλιστα μέχρι του ύστατου σημείου να αρνηθούμε να συμμετάσχουμε σε μια διαδικτυακή ΠΑΡΩΔΙΑ μια Τετάρτη απόγευμα!

Μια και η φετινή Συνέλευση είναι εκλογοαπολογιστική θα αναφερθώ με τεκμήρια στα σημαντικότερα γεγονότα, που σημάδεψαν τις ζωές μας κατά την τριετή θητεία του απερχόμενου ΔΣ. Τεκμήρια, που έρχονται να διαγράψουν την εικονική πραγματικότητα, που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο. Τεκμήρια, που πρέπει όλοι να έχετε στο μυαλό σας.

Ζήσαμε μια επώδυνη τριετία, όπου κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες εργασιακές συνθήκες και φόβο για το μέλλον! Σ’ ένα τραπεζικό περιβάλλον «σκιά» του παρελθόντος, μεταβαλλόμενο συνεχώς, εξελισσόμενο τεχνολογικά, με νέες μορφές εργασίας.

Ζήσαμε την τρομοκρατία που εφαρμόστηκε σε 1300 συναδέλφους μας των RBU, με δεκάδες αναγκαστικές αποχωρήσεις, με δεκάδες εκβιαστικές μεταφορές στην Intrum, και τέλος 25 απολύσεις μετά από 45 χρόνια στον κλάδο!

Ζήσαμε το ξεσπίτωμα 80 συναδέλφων από τα 65 καταστήματα που έκλεισαν τον Αύγουστο του 2021, την απόσχιση στην θυγατρική PSS των 70 συναδέλφων μας που εργάζονταν στο dataentry και δεν πήραν εθελουσία και τέλος την απόσχιση 37 συναδέλφων μας των POS, των οποίων αλλάχτηκε η ατομική τους σύμβαση από την πρώτη μέρα στη νέα ιδιωτική εταιρεία!

Όλα αυτά, δυστυχώς, με τη χειρότερη διοίκηση του Συλλόγου μας: ένα Προεδρείο «Λούη», εξαφανισμένο στα δύσκολα, που άλλαξε την πορεία του συλλόγου μας και τον έκανε ουρά του ΣΕΤΠ. Που επέβαλλε εδώ και 2 χρόνια (με το που πήρε την πλειοψηφία) αυταρχική συμπεριφορά και καθεστωτική λειτουργία στο σύλλογο, με αποκλεισμούς των υπολοίπων παρατάξεων!, αφενός για να επικρατήσει, αφετέρου για να μας φιμώσει και να περιορίσει το συνδικαλιστικό μας έργο…

Μια παράταξη (ΔΗΣΥΕ) ικανή μονάχα για παραγοντιλίκι και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα Social Media, που ασκεί συνδικαλισμό ΜΟΝΟ μέσω ανακοινώσεων και με ΜΗΔΕΝ παρεμβάσεις! Που αντί να διατηρήσει τον ιστορικό μας Σύλλογο υπολογίσιμη δύναμη τόσο απέναντι στην Τράπεζα, όσο και απέναντι προς κάθε συνομιλητή, τον κατάντησε περίγελο όλων, μακριά από τις ανάγκες των συναδέλφων, άντρο παρατυπίας – μην υπολογίζοντας ΟΥΤΕ Καταστατικό ΟΥΤΕ τις δικαστικές αποφάσεις!

Όλα τα παραπάνω δεν πρέπει να τα λησμονήσουμε! Διότι όλοι ξέρουμε ότι οι δύσκολες μέρες ΔΕΝ τελείωσαν. Οι επιπλέον 2000 αποχωρήσεις που εξήγγειλε η Διοίκηση δεν θα γίνουν αναίμακτα. Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Να βρούμε κοινό σημείο με όλους τους συλλόγους, για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν.

Αυτά θα έπρεπε να είναι τα σημεία αναφοράς του Απολογισμού, αλλά…

τι αποδεικνύεται ακούγοντας τον Απολογισμό; Ότι ο Πρόεδρος υποτιμά ξεκάθαρα τη νοημοσύνη μας, εμφανίζοντας μια ΕΙΚΟΝΙΚΗ αγωνιστική πραγματικότητα. Προφανώς θεωρεί συνάδελφοι ότι… μπορεί να τρώτε κουτόχορτο!

***

Α. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε στα RBU

► Ότι όταν εμείς βγαίναμε στους δρόμους και κάναμε πορείες, ο Πρόεδρος κρυβόταν στα μετόπισθεν!

Ότι την ίδια στιγμή που εγγυόταν τις θέσεις εργασίας και απειλούσε δήθεν με κάψιμο την Τράπεζα εάν γίνει έστω και μία απόλυση, 25 συνάδελφοί μας απολύθηκαν μετά από 45 χρόνια στον κλάδο! Ο Πρόεδρος προφανώς έψαχνε για… αναπτήρα!

► Ότι όταν η ΔΗΣΥΕ, στο κομβικό σημείο των απεργιών του Ιουνίου του 2019, αποδέχτηκε την προφορική δέσμευση της τράπεζας για εθελοντική μετάβαση στην Intrum, η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ ήταν ΑΥΤΉ που ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Και παρότι αυτό έγινε πράξη, η πλειοψηφούσα ΔΗΣΥΕ ΔΕΝ την περιφρούρησε, αφήνοντας τους συναδέλφους τον καυτό Αύγουστο του 2019 να περνάνε συνεντεύξεις “κατά μόνας”, και να εκβιάζονται ψυχολογικά από τα στελέχη της ΔΑΔ για να επιλέξουν Intrum!

► Ότι όταν δόθηκε το προειδοποιητικό τελεσίγραφο του Δ/νοντος Συμβούλου στις 30/8, αντί ο Πρόεδρος να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ και κοινή σύσκεψη συλλόγων – ΟΤΟΕ και νομικών, αποφάσισε ΜΟΝΟΝ μια συνάντηση με τη Διοίκηση, υποτιμώντας το θέμα και αφήνοντας ακάλυπτους τους συναδέλφους!

Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν δόθηκε στους συναδέλφους μας, που επέλεξαν να μείνουν στην τράπεζα, τελεσίγραφο επιλογής θέσεων μεταξύ απομακρυσμένων περιοχών, pds και εθελουσία; Ροκάνιζε το χρόνο, έκανε βολτίτσες και ανέβαζε φωτογραφίες στα Social Media από τραπέζια με μπριζόλες και κρασιά!

► Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν έγιναν 2 κοινές συσκέψεις των συλλόγων στις 22/10 και 30/10; Δεν εμφανίστηκε με την παράταξή του ΔΗΣΥΕ (όπως ούτε και ο ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ), παρά τη σχετική ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ! Ούτε κινήθηκε για να λάβει χώρα η ΤΡΙΜΕΡΗΣ διαδικασία που είχε αποφασιστεί στις 2 αυτές κοινές συσκέψεις για την τήρηση της συμφωνίας! Μια τριμερής που εάν είχε γίνει τότε, ΕΓΚΑΙΡΑ, ΔΕΝ θα είχαμε 25 απολύσεις (2/12), και δεν θα ξημεροβραδιαζόμασταν 2 μήνες στο Υπ. Εργασίας για να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους, ή να πάρουν αναγκαστική εθελουσία! Για ποια ενότητα και ποια συνεννόηση μιλάνε κάποιοι;;;

Πού ήταν ο Πρόεδρος επί 2 μήνες που γινόταν η διαδικασία συνεντεύξεων στο Υπ. Εργασίας κι ΕΜΕΙΣ στεκόμασταν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ δίπλα στους συναδέλφους μας;

► Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν εμείς παρουσιάσαμε στην Τράπεζα (αρχές Σεπτεμβρίου) όπως και στο Υπ. Εργασίας (κατά τις τριμερείς) τη δυνατότητα μετάταξης των ΑΣΕΠιτών-ΑΤΕ ως βέλτιστη λύση στο όλο πρόβλημα; Άφαντος και άλαλος! Υπάρχουν μάρτυρες, με σημαντικές, θεσμικές, θέσεις γι αυτά…

► Πού ήταν ο Πρόεδρος τη βραδιά οριστικοποίησης των απολύσεων;;; Χόρευε ζεϊμπεκιές… και άνοιγε σαμπάνιες… στην εκδήλωση του ΣΕΤΑΠ μετά από μόλις λίγες ώρες… μάλλον στην υγειά των απολυμένων!

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος έλεγε σε περιοδεία στην Κρήτη, αμέσως μετά, ότι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ και έχουν τακτοποιηθεί όλοι οι συνάδελφοι!

Β. Δεν ήταν όμως συνάδελφοι μόνο τα RBU, έγιναν τόσα πολλά μετά, που ΔΕΝ πρέπει να λησμονούμε…

Για τους συναδέλφους των καταστημάτων που έκλεισαν τέλος του 2020, που όταν τους έθεσαν μετά από 4 βδομάδες υποχρεωτικής άδειας σε ιδιότυπη ομάδα τηλεργασίας και τους ζήτησαν να υπογράψουν ειδική πρόσθετη πράξη, ΚΟΛΑΦΟ, με καταχρηστικούς όρους, ο ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ) –χωρίς την άποψη του ΔΣ- έσπευσε να στείλει μόνον «παρατηρήσεις» (!!!), αντί να ζητήσουν την ΑΠΟΣΥΡΣΗ της, όπως ΑΠΑΙΤΗΣΕ η ΔΑΚΕ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι και παρατάξεις, και τελικά ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ!

Για τους συναδέλφους των καταστημάτων που έκλεισαν τον Ιούλιο του 2021, για τους οποίους ενώ ήταν εντελώς γνωστό τι έρχεται, ΔΕΝ υπήρξε από το σύλλογο καμία προετοιμασία, καμία αποτελεσματική ενέργεια ανατροπής. Αφέθηκαν και πάλι 400 συνάδελφοι να εκβιάζονται όλο το καλοκαίρι “κατά μόνας” και στο τέλος 80 άνθρωποι, που δεν πήραν την εθελουσία, να ξεσπιτωθούν στην Αθήνα, εκατοντάδες χιλιομ μακριά από τις οικογένειές τους.

Κι ο σύλλογος ΑΠΩΝ, παρά τις δικές μας προτροπές για οργάνωση κοινής αντίδρασης όλων των συλλόγων με την αρωγή της ΟΤΟΕ αλλά και σύσταση διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής στο ΣΕΤΑΠ, που θα οργάνωνε τη δράση των συναδέλφων, καθώς και όλους τους συνδικαλιστικούς, εργασιακούς, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, που δύνατο να συμβάλλουν σε έναν πραγματικό αγώνα!

Γιατί οι περιοδείες του προέδρου και οι παραστάσεις, αποκλειστικά μαζί με τα συνεταιράκια τους ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ, σε μεμονωμένες φιέστες διαμαρτυρίας κάποιων δήμων και μάλιστα επιλεγμένων κατά της συρρίκνωσης των τραπεζών, ΜΟΝΟΝ σε επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας απέβλεπαν για να φανεί μια δήθεν αγωνιστικότητα, προσωπικές προβολές ή τη στήριξη κανενός δημάρχου του ΚΙΝΑΛ. Είναι δυνατόν, αντί να είσαι τις κρίσιμες ώρες στο κέντρο των αποφάσεων, να γυρνάς χιλιόμετρα μακριά στα τέσσερα σημεία του επαρχιακού ορίζοντα;;;

Είναι δυνατόν να δουλεύεις ως προεδρείο-ΔΗΣΥΕ όλο το καλοκαίρι τους συναδέλφους ότι θα τοποθετηθούν εντός νομού με τις παρεμβάσεις σου; Κι όταν βγαίνουν οι τοποθετήσεις για Αθήνα, να συνεχίζεις το δούλεμα ότι θα τις αλλάξεις και δεν πρόκειται να πάει κανείς εκεί, και να βρεθούν 80 άνθρωποι 500 χιλιόμετρα μακριά; Τέτοιο ψέμα;

 Ή μήπως να πούμε για την απόσχιση που ανακοινώθηκε από την Τράπεζα αμέσως μετά, όπου και πάλι επί 4 μήνες επιδείχτηκε από τη ΔΗΣΥΕ εγκληματική αμέλεια, λέγοντας ότι απόσχιση δεν θα γίνει και σκοπός της τράπεζας είναι η μεγάλη συμμετοχή στη νέα εθελουσία;

Τόλμησαν, δε, μέχρι και για κινδυνολογία να μας κατηγορήσουν που σε όλα τα ΔΣ 30/9, 14/10, 9/12 επιμέναμε ότι η απόσχιση είναι προ των πυλών και πρέπει ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ όλοι οι σύλλογοι και ΟΤΟΕ, μετά από κοινή συνεδρίαση, αποφάσεις και ενέργειες, για να αποτρέψουμε αυτό που έρχεται.

Το μόνο που εκείνοι έσπευσαν ήταν δυο κοινές συσκέψεις Προέδρων και Γ. Γραμματέων, μετά από πρόσκληση του ΣΕΤΠ, για να βγάλουν δυο ανακοινώσεις με κοινό πλαίσιο δράσης, που ούτε αυτό υλοποιήθηκε (ούτε η κοινή παρέμβαση στη Διοίκηση έγινε, ούτε η κοινή ενημέρωση της ΟΤΟΕ από τους συλλόγους για συντονισμό της δράσης, ούτε η συνέντευξη τύπου για δημοσιοποίηση του θέματος). Δηλαδή κοροϊδευόμαστε…

Αποτέλεσμα της εγκληματικής απραξίας ήταν να ροκανιστεί ο 4μηνος χρόνος που υπήρχε, το 80% των συναδέλφων να πάρει εθελουσία και οι εναπομείναντες 70 συνάδελφοι όχι μόνον να αποσχιστούν το Φεβρουάριο, αλλά να υπογραφεί “στο και πέντε” και μία σύμβαση από τον ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ, με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ, που ΑΝΟΙΞΕ το δρόμο για ΟΛΕΣ τις αποσχίσεις από δω και πέρα! Χωρίς τη ρήτρα εθελοντικής μετάβασης και σαφώς χωρίς να χρειάζεται να προηγείται εθελουσία.

Και για όσους παραπλανούν ότι η σύμβαση είναι τύπου Ιntrum, πρέπει να πούμε ότι ψεύδονται, διότι 1ον. λείπει το εθελοντικό στοιχείο, 2ον. δεν διατηρείται η τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα, 3ον. τα όποια δικαιώματα έχουν οι συνάδελφοι προστατεύονται μόνο μέχρι τη στιγμή αλλαγής του ιδιοκτήτη της θυγατρικής (απόδειξη η επόμενη απόσχιση των εργαζομένων στα POS), 4ον. απουσιάζει μια ουσιαστική ρήτρα εγγύησης των θέσεων εργασίας για ρητό και μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί η αναφορά της ΚΣΣΕ για τη βούληση του νέου εργοδότη και η ρήτρα δυνατότητας επαναπρόσληψης σε μια τράπεζα που προχωρά σε συρρίκνωση, ΜΟΝΟ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Γ. Eπίσης συνάδελφοι δεν πρέπει να λησμονούμε…

■ Για την τελευταία ισχύουσα Επιχειρησιακή Σύμβαση, όταν η ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ, αν είναι δυνατόν, έσπευσε να δηλώσει συμφωνία στην πρόταση του ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ, ερήμην όλων των άλλων παρατάξεων! Χωρίς πλαίσιο ΣΕΤΑΠ για πρώτη φορά!

■ Για την άρνηση να μας δώσουν ως ΔΣ τις δικαστικές αποφάσεις από τις αγωγές ένταξης στον Κανονισμό Εργασίας, με το γελοίο πρόσχημα να μην διαρρεύσουν. Γιατί άραγε;

■ Για το μαρτύριο που ζουν οι συνάδελφοι, με τις πιέσεις για τις ανέφικτες στοχοθεσίες, τις εξευτελιστικές αξιολογήσεις με άσσο, την απουσία διαδικασίας ένστασης για 2 χρόνια, που κι όταν αυτή έγινε –απουσία εκπροσώπου του ΣΕΤΑΠ- δεν άλλαξε τίποτα! Για όλα αυτά δεν έκαναν τίποτα!

■ Για την έλλειψη ακόμα και απλών παρεμβάσεων, όπως σε προβληματικές συμπεριφορές Διευθυντών, όπου όχι μόνο αρνήθηκαν να παρέμβουν, αλλά πήραν και το μέρος του Διευθυντή, φτάνοντας τους συναδέλφους στο σημείο να καταγγείλουν επώνυμα ΔΗΣΥΕ και Πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ για υπόθαλψη αντιδεοντολογικών συμπεριφορών! Έφτασε, δε, ο Πρόεδρος στο απαράδεκτο σημείο εκχώρησης της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, όταν στο ΔΣ έγινε ψηφοφορία για εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας από τον ΣΕΤΑΠ και υπήρξε ισοψηφία υπέρ – κατά, να κάνει χρήση του δικαιώματος διπλής ψήφου του Προέδρου, προκειμένου να μην περάσει από την πειθαρχική διαδικασία ο Διευθυντής!

■ Για την ψευδεπίγραφη ενότητα που ευαγγελίζονται, όταν από τη στιγμή που απέκτησαν πλειοψηφία στις εκλογές 2019, συμπορεύονται αποκλειστικά με τον ΣΕΤΠ (χέρι χέρι ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΑΠ – ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΠ), σίγουρα όχι με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων, αλλά το παραταξιακό τους συμφέρον!

Έφτασαν, δε, στο ακραίο σημείο να κατέβουν στις εκλογές του ΤΕΑ ως ντουέτο υποψηφίων ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ και ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ, απαιτώντας από τους υπόλοιπους υποψηφίους – μέλη του ΣΕΤΑΠ να κατέβουν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ υποψήφιοι, δηλαδή αντάρτες! Ντροπή! Και παρόλο που οι συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη με την ψήφο τους (τερματίζοντας τέταρτοι, δηλαδή τίποτα), μάθημα δεν πήραν!

■ Για το υπόλοιπο της αποζημίωσης απόλυσης, που ως ΔΗΣΥΕ ισχυρίζονταν στο ΔΣ καθόλο το 2020 (!) στους συναδέλφους ότι ο Υπουργός δεν τους δέχεται και βρίσκουν παντού κλειστές πόρτες, αλλά όταν εμείς μετά από επίμονες και μεθοδικές προσπάθειες καταφέραμε να ανοίξουμε τις πόρτες που εκείνοι έβρισκαν κλειστές, έσπευσαν να το καπηλευτούν ψευδόμενοι για επικοινωνίες που ΔΗΘΕΝ έκαναν!

Και πόσα ακόμα…

Λοιπόν, ΟΧΙ, συνάδελφοι,

αυτός ΔΕΝ είναι απολογισμός συλλόγου. Είναι απολογισμός ντροπής… απολύσεων… ξεσπιτωμάτων… αποσχίσεων… ευθυνών με ονοματεπώνυμο… και το ονοματεπώνυμο είναι ΔΗΣΥΕ.

Είναι απολογισμός – οιωνός, ότι το 2022 έρχεται λαίλαπα.

Είναι απολογισμός καραβιού που πάει στα βράχια, γιατί οδηγείται από ανθρώπους αλαζόνες, που συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι μονάρχες, κινούμενοι από καθαρά παραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, που απέχουν μακράν από τα κίνητρα μίας ανεξάρτητης, υπεύθυνης, συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

Εμείς, λέμε ότι αυτός ο διοικητικός απολογισμός αποτελεί κατάντια για τα συνδικαλιστικά χρονικά.

Αν αφαιρέσει κανείς όλη τη χορταστική σάλτσα και τα παχιά λόγια που τον περιτύλιξε ο Πρόεδρος και η ΔΗΣΥΕ, βλέπει την πραγματικότητα και το όνειδος.

Ο απολογισμός αυτός ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ ως ο απολογισμός των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, των ΞΕΣΠΙΤΩΜΑΤΩΝ, των ΑΠΟΣΧΙΣΕΩΝ, της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ.

Εμείς αυτό σας λέμε συνάδελφοι. ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ δεν μπορεί να σας παραπλανήσει και να σας ταΐσει κουτόχορτο μετά όσα πάθαμε 3 χρόνια.

Είναι χρέος όλων μας να τον ανατρέψουμε! Είναι χρέος όλων μας να πάψουμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό για τα σπασίματα άλλων!

Είναι χρέος όλων μας να αλλάξουμε τα άτομα που τον έφεραν. Οι εκλογές είναι μια πρώτη ευκαιρία. Και τώρα πλέον ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Διότι τα τελευταία 3 χρόνια δεν είδατε απλώς δείγματα γραφής. ΕΙΔΑΤΕ και ΕΙΔΑΜΕ ολόκληρη έκθεση ιδεών και πράξεων ή θα έπρεπε να πω ΑΠΡΑΞΙΑΣ! Περιθώρια άλλα, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Διότι Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ, έρχεται… και ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ σύντομα ΝΑ ΤΟΝ ΞΑΝΑ-ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ…, ο καθένας μόνος…, αλλά και όλοι μαζί!