You are currently viewing Δεύτερη Παρέμβασή μας στην PQH για την επίσπευση του πίνακα διανομής του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης (11)

Δεύτερη Παρέμβασή μας στην PQH για την επίσπευση του πίνακα διανομής του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης (11)

Συνάδελφοι,

Λόγω της ολιγωρίας της PQH να αποδώσει την υπόλοιπη οφειλόμενη αποζημίωση απόλυσης, αποστείλαμε ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και 2η επιστολή, με σκοπό να κινήσουμε την προβλεπόμενη διαδικασία του πίνακα διανομής, καθόσον η εταιρεία δίνει τηλεφωνικώς απαντήσεις ότι τα νόμιμα αυτά ποσά θα καταβληθούν το φθινόπωρο!

Φρονούμε ότι ο τόσο ο ΣΕΤΑΠ όσο και οι υπόλοιποι σύλλογοι εργαζομένων και συνταξιούχων, οι οποίοι έχουν μέλη που τους αφορά το θέμα, οφείλουν να ασκήσουν εξίσου πιέσεις, ώστε να λήξει η αδικαιολόγητη καθυστέρηση που υπάρχει αλλά και όλες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες (επίδομα ισολογισμού, αποζημίωση αδειών, αποζημιώσεις απόλυσης που δεν καταβλήθηκαν λόγω εκπρόθεσμων ανακοπών, λοιπές αποζημιώσεις).

Ακολουθεί η επιστολή

ΔΑΚΕ-ΣΕΤΑΠ (Σύλλογος Εργαζ. Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς)
Οδός Αμερικής 10 – 106 71 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210-3622646, 6973439733 


ΠΡΟΣ
Πρόεδρο της PQH ΑΕ, κ. Ξάνθο Βράχα
Δ/σα Σύμβουλο της PQH ΑΕ, κα Τάνια Σουσάρη
Νομική Υπηρεσία

Αθήνα, 10-06-2022


ΘΕΜΑ
Πίνακας Διανομής Αποζημίωσης Απόλυσης πρώην εργαζομένων
της Αγροτικής Τράπεζας και άλλων υπό εκκαθάριση τραπεζών

 

Αξιότιμοι/ες Κύριοι/ες,

Σε συνέχεια της από 26.05.2022 επιστολής μας (που επισυνάπτεται) και δεδομένης της απάντησης που δίνεται σε όσους επικοινωνούν με το κέντρο εξυπηρέτησης της PQH ότι «η καταβολή του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων των εκκαθαρισθεισών τραπεζών θα γίνει το φθινόπωρο», διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη μεγάλη καθυστέρηση της τυπικής διαδικασίας κατάρτισης του πίνακα διανομής, τον οποίο αναμένει η ΤτΕ προς έγκριση στα πλαίσια του εποπτικού της ρόλου προς εσάς.

Ο πίνακας είναι ολοκληρωμένος από την προηγούμενη καταβολή ποσοστού 13% που έγινε πριν ένα χρόνο και σίγουρα δεν υπάρχει καμία ή ελάχιστες σε αριθμό δικαιούχων διαφοροποιήσεις από τυχόν έκδοση στο μεσοδιάστημα δικαστικής απόφασης ανακοπής, άρα σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται καθυστέρηση τόσων μηνών για την κατάρτιση του πίνακα διανομής, παρά λίγων μόνον ημερών.

Δεν μπορεί να διάγουμε μία περίοδο που η Κυβέρνηση προχωρά σε σειρά μέτρων στήριξης της κοινωνίας λόγω οικονομικής κρίσης, στα πλαίσια αυτής της πρόνοιας να υπογράφεται έγκαιρα η Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για την εξόφληση της οφειλόμενης αποζημίωσης απόλυσης, και να υπάρχει ολιγωρία από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, είτε την εκκαθαρίστρια εταιρεία είτε την ΤτΕ, και να μην φτάνει η αποδιδόμενη αυτή οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους την ώρα μάλιστα των πιεστικών αναγκών τους.

Έχει ήδη παρέλθει ένας μήνας από την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης χωρίς να έχει καν συνταχθεί ο πίνακας διανομής. Για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχουμε ενημερώσει τον Υπουργό Οικονομικών και την ΤτΕ – Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών.   

Παρακαλούμε θερμά, για άλλη μια φορά, για την άμεση σύνταξη και αποστολή του πίνακα διανομής στην ΤτΕ, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και να μπορέσουν να ανακουφιστούν οικονομικά οι 9.000 ταλαιπωρημένοι από το 2012 εργαζόμενοι.

Συν/να: 1. Η από 26.05.2022 επιστολή μας
2. Η 63532ΕΞ2022/11.5.2022 Απόφαση του Υπ. Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα

Κοιν/ται: 1. Υπουργό Οικονομικών
2. Τράπεζα της Ελλάδος, Δ/νση Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος
             ΗΡΩ ΦΙΛΗ