You are currently viewing Εκλογές ΤΥΠΑΤΕ – Η ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σταθερά κοντά σας (3)

Εκλογές ΤΥΠΑΤΕ – Η ΔΑΚΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ σταθερά κοντά σας (3)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση διαπιστώσαμε τη σύμπραξη της «τριάδας/τριπλέτας» ΔΗΣΥΕ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ-ΑΓ.ΜΕΤΩΠΟΥ στις εκλογές του ΤΥΠΑΤΕ διαβάζοντας τα προεκλογικά τους μαργαριτάρια.

Η απογοήτευσή μας έγκειται στο ότι το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κοινής καθόδου για την επαναλειτουργία του ΤΥΠΑΤΕ κλπ κατέληξε σε προεκλογική τους σπέκουλα με όχημα το νέο οικονομικό βοήθημα του ΕΛΕΜ.

Έτσι, η καθόλα καλοπροαίρετη πρωτοβουλία της παράταξής μας για την κάθοδό μας σε ενιαίο ψηφοδέλτιο τορπιλίστηκε από τις 3 παρατάξεις, γιατί οι στόχοι τους δεν ήταν τελικά αυτοί που αποτυπώνονται στο δημοσιοποιημένο πρόγραμμα δράσης, αλλά αποκλειστικά και μόνο η ανάμειξη των πόρων ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ…

Γι αυτούς, ο εχθρός είναι η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, που θέλει τη συναινετική,  δίκαιη και νόμιμη αξιοποίηση – απόδοση της σοβαρής αυτής περιουσίας σε όλους τους συναδέλφους, ζώντας με την μεγάλη αγωνία μήπως με παράνομες κινήσεις τελικά ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ή ΧΑΘΕΙ !

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 του Καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο η ανάμειξη των πόρων ΤΥΠΑΤΕ και ΕΛΕΜ.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ο μεν ΕΛΕΜ έχει αξιοσέβαστους πόρους από κινητά και ακίνητα, ενώ αντίθετα το ΤΥΠΑΤΕ, που δεν έχει πόρους, έχει λάβει ήδη από την περιουσία του ΕΛΕΜ 30 εκατ. € για την εξόφληση των οφειλών του.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε, για άλλη μια φορά, ότι η απόφαση της έκτακτης ΓΣ της 19ης/5 για την άμεση χορήγηση οικονομικού βοηθήματος από το ΤΥΠΑΤΕ, μέσω μιας παράνομης μεταφοράς και ανάμειξης των υποτιθέμενων πόρων του με αυτούς του ΕΛΕΜ (καθόσον το ΤΥΠΑΤΕ δεν έχει πόρους), είναι ακυρώσιμη, γιατί αντίκειται στο Καταστατικό του ΤΥΠΑΤΕ και θα προσβληθεί με δικαστικά μέτρα.

Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, προσπαθώντας ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ να ΑΠΟΦΥΓΕΙ τις δικαστικές περιπέτειες, είχε προτείνει τη νόμιμη έκδοση απόφασης από τη ΓΣ της 19ης/5 για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος:

είτε με βελτίωση της πρότασης της Δ.Ε. του ΕΛΕΜ είτε χορηγώντας βοήθημα προς όλους τους συναδέλφους 1500€ το 2022 και 1500€ το 2023,

σύμφωνα με το μοναδικό προβλεπόμενο άρθρο 22 του Κανονισμού του ΕΛΕΜ, δηλαδή με το ίδιο άρθρο που χορηγήθηκε νομίμως και το 2016.

Και τελικά οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η προαναφερόμενη τριάδα των παρατάξεων ΜΠΛΟΚΑΡΕ με πονηρό τρόπο τη συναινετική και νόμιμη πρότασή μας, ΣΚΟΠΙΜΩΣ, με την πρόφαση ότι τάχα θα έδινε στους εν ενεργεία και στους συνταξιούχους 1000€ φέτος και 1000€ το 2023, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι ουδείς θα μπορούσε να λάβει το παραμικρό μέσω μιας παράνομης διαδικασίας χορήγησης από το ΤΥΠΑΤΕ, που ουδέν ποσό διαθέτει για κάτι τέτοιο.

Γιατί το έκαναν?                                     

Διότι σκέφτηκαν ότι με την πρότασή τους θα έβγαιναν ΔΙΠΛΑ ωφελημένοι: ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ένα βοήθημα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να δώσουν… ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ θα έπαιρναν την ψήφο πολλών συναδέλφων παραπλανώντας τους με ένα βοήθημα που ΔΕΝ επρόκειτο να πάρουν παράνομα στον αιώνα τον άπαντα!

Εν κατακλείδι, τώρα «κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του», λέμε εμείς. Και χωρίς θράσος και τηρώντας τη νομιμότητα πάντα, η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πάλι έδωσε την καλύτερη συναινετική λύση, χωρίς όμως να εισακουστεί.

Αυτή είναι η αλήθεια και ευτυχώς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΔΣ και ΓΣ για όσους διαστρεβλώνουν την αλήθεια και παραπλανούν τον κόσμο, που είναι στη διάθεση του κάθε συναδέλφου!

Και επειδή, όπως γράφεται, «ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του», ήρθε και η ώρα οι ανεύθυνοι να μαζευτούν και να μην κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Φτάνει πια. Αρκετά μας κόστισαν τόσα χρόνια. Η λαϊκιστική γλώσσα των γνωστών πολιτικών φερέφωνων είναι πια “πασέ”!

Οι συνάδελφοι έχουν και μνήμη και κρίση. Δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την πολύτιμη περιουσία μας αφήνοντας την τύχη της σε ανεύθυνες πρακτικές.