You are currently viewing Με μία φωνή στην αυριανή Στάση Εργασίας: Ακύρωση της νέας απόσχισης

Με μία φωνή στην αυριανή Στάση Εργασίας: Ακύρωση της νέας απόσχισης

Συνάδελφοι,

Μεσούσης μιας περιόδου και-δη μιας εβδομάδας- των “κατά μόνας” συναντήσεων με το Ανθρώπινο Δυναμικό, επιμένουμε στην απελπιστική κατάσταση των 170 συναδέλφων μας, που «απειλούνται» με απόσχιση και πιο ουσιαστικά με ξεκάθαρη απόλυση.

Οι εν λόγω συνάδελφοι, παρά το ότι εδώ και πολλούς μήνες κλήθηκαν να εργαστούν μακριά από την κατοικία τους ή αποκλειστικά μέσω τηλεργασίας χωρίς φυσική παρουσία, μετά από το κλείσιμο των καταστημάτων τους, καλούνται σήμερα να πάρουν οι ίδιοι την απόφαση της απόλυσης τους.

Με εκβιαστικά τελεσίγραφα, έως την ερχόμενη Τρίτη στις 22/11 και χωρίς κανένα σαφές πλαίσιο της επόμενης ημέρας στο νέο εργοδότη, αλλά κυρίως χωρίς αντικείμενο επί της ουσίας, βρίσκονται στην πιο δυσάρεστη θέση, που μπορεί να βρεθεί κάποιος εργαζόμενος… να πάει μόνος του προς το γκρεμό.

Καλούμε την Τράπεζα, να ΜΗΝ προχωρήσει στην απόσχιση.

Καλούμε την Τράπεζα να δώσει και σε αυτούς τους συναδέλφους την ίδια ευκαιρία που έδωσε και σε όλους όσους τοποθετήθηκαν μετά το κλείσιμο του καταστήματός τους ή σε όσους είχαν την τύχη να μην βρεθούν σε κατάστημα που κλείνει ή σε καταργούμενη θέση.

Καλούμε την Τράπεζα να τοποθετήσει τους συναδέλφους καλύπτοντας υπάρχουσες ανάγκες του δικτύου ή των κεντρικών υπηρεσιών.

Τέλος, καλούμε την τράπεζα  να δώσει μια βιώσιμη και ουσιαστική λύση σε αυτούς τους συναδέλφους και όλους όσους θα ακολουθήσουν την επόμενη περίοδο, καθώς ανακοινώνονται διαρκώς νέα κλεισίματα καταστημάτων.

Η Τράπεζα είναι οργανισμός και οι εργαζόμενοι το πιο ζωτικό κομμάτι της. Οι εργαζόμενοι είναι η Τράπεζα και η Τράπεζα προβάλλεται μέσω αυτών.

Είναι παραπάνω από αναγκαίο, να γίνει κατανοητό ότι η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα έχει τη δυνατότητα να δώσει λύσεις, που να προστατεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων της και όχι να τους οδηγεί σε απευκταίες αποφάσεις.

Ακόμα και τώρα, μπορούν να δοθούν ώριμες και πραγματικές λύσεις. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, όσο είμαστε σε έναν αγώνα, που διαρκώς δίνεται με όπλο την ακεραιότητα και τη δικαιοσύνη των αιτημάτων μας.

Συνάδελφοι, συνεχίζουμε σε όλα τα μέτωπα. Το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Όλα ανατρέπονται.

 

Υ.Γ. Κατανοούμε το «άγχος» των συναδέλφων της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, μη και δοθεί η απευκταία για αυτούς λύση (της μετάταξης), ΑΛΛΑ τώρα το τερμάτισαν! Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι συνάδελφοι της πρώην ΑΤΕ δεν στοχοποιούνται τώρα, αλλά πάει πολύς καιρός και ο λόγος είναι ακριβώς η αδιαφορία σας. Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει!

«ο κόσμος δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό, αλλά από αυτούς που παρακολουθούν, δίχως να κάνουν τίποτα»                            Albert Einstein