You are currently viewing Τοποθετήσεις – και ο σύντροφος «Λουδοβίκος*» σε νέες περιπέτειες… (Β΄μέρος)

Τοποθετήσεις – και ο σύντροφος «Λουδοβίκος*» σε νέες περιπέτειες… (Β΄μέρος)

Πάμε τώρα στα του οίκου μας (ΣΕΤΑΠ)… Ενώ οι εξελίξεις έτρεχαν με καταιγιστικό ρυθμό, ενώ οι συνάδελφοι βρίσκονταν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΑΠ έλαμψε άλλη μια φορά δια της αδρανείας και της αδιαφορίας του.

Στο τελευταίο ΔΣ (βλέπε Ιούλιο! αφού εδώ και δύο μήνες δεν έκαναν συμβούλιο) καταθέσαμε ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πρόταση για συνεννόηση όλων των σωματείων για συλλογική δράση και ταυτόχρονα πρόταση για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής οργάνωσης κοινής στρατηγικής.

Οι προτάσεις μας προφανώς άφησαν παγερά αδιάφορη τη ΔΗΣΥΕ που, αντί οποιασδήποτε άλλης πρότασης, ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!

Έκτοτε βρίσκονται σε περιοδεία (εννοείται με λεφτά του συλλόγου χωρίς τη συμμετοχή όλων των άλλων παρατάξεων) και κρίνοντας από τις σχετικές αναρτήσεις στο fb έχουν επιδοθεί σε μαραθώνιο επισκέψεων από χασαποταβέρνες σε ουζερί και από καφεζαχαροπλαστεία σε πανηγύρια…

Στο ενδιάμεσο βέβαια – όπως όλοι γνωρίζουμε – συνάδελφοι ξεσπιτώθηκαν, οικογένειες χωρίστηκαν, άνθρωποι με προβλήματα υγείας μετακόμισαν άρον άρον από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, αλλά για τη ΔΗΣΥΕ ήταν απλά Αύγουστος και ο Αύγουστος είναι περίοδος διακοπών…

Ελπίζουμε να περάσανε ωραία στις διακοπές τους… …

Και φτάνουμε στη ΔΕΘ…

Όπως ίσως γνωρίζετε συνάδελφοι, το ΔΣ του ΣΕΤΑΠ συμμετέχει κάθε χρόνο στις δράσεις της ΓΣΕΕ, που γίνονται ενόψει της ΔΕΘ.

Φέτος λόγω της πανδημίας αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ να μη γίνει το καθιερωμένο συλλαλητήριο και περιοδείες. Πάρα ταύτα, η ΔΗΣΥΕ με τον «Βασιλιά Ήλιο*» Πρόεδρο και τη Συνιστώσα-ΔΗΣΥΕ=ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ανέβηκε στη ΔΕΘ (άγνωστο γιατί) με επίσημη δικαιολογία την επικοινωνία με τους συναδέλφους, αποκλείοντας όμως την παράταξή μας από την περιοδεία με το – πρόσχημα – ότι «θα περιοδεύσει μόνον το προεδρείο» (χωρίς να υπάρχει καμία τέτοια απόφαση ΔΣ)!

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε τη Συνιστώσα-ΔΗΣΥΕ=ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για τη συνεισφορά της στη διαμόρφωση της τρέχουσας ιδεολογικής ταυτότητας του προεδρείου, βάσει της οποίας δικαίωμα συμμετοχής σε περιοδείες έχει αποκλειστικά και μόνο η ΔΗΣΥΕ και καμία άλλη παραταξιακή φωνή δεν πρέπει να ακούγεται (συγχαρητήρια σύντροφοι, σε μια άλλη εποχή κάποιοι θα ήταν πολύ περήφανοι για εσάς…).

Βέβαια, η αλήθεια πρέπει να ακουστεί:

Το προεδρείο ΔΗΣΥΕ ήταν απών από τους 80 απεγνωσμένους συναδέλφους, που σήμερα δουλεύουν μακριά από τα σπίτια τους.

Το προεδρείο ΔΗΣΥΕ δούλευε όλο το καλοκαίρι τους συναδέλφους ότι θα τοποθετηθούν εντός νομού με τις παρεμβάσεις του!

Το προεδρείο ΔΗΣΥΕ συνέχισε να δουλεύει τους συναδέλφους, όταν βγήκαν οι τοποθετήσεις για Αθήνα, ότι θα τις αλλάξουν και δεν επρόκειτο να πάει κανείς εκεί! Φυσικά τίποτα δεν άλλαξε… (ποιο rbu μας θυμίζει άραγε;)

Το προεδρείο ΔΗΣΥΕ ήταν παρόν στις ταβέρνες, στις μπριζόλες και στα τσίπουρα, παραπλανώντας στο fbότι ο ΣΕΤΑΠ (δήθεν) είναι παντού…

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι βρίσκονταν παντού, εκτός από εκεί που θα έπρεπε, δηλαδή στο πλευρό των απεγνωσμένων συναδέλφων!!!

 

ΥΓ. Τουλάχιστον οι μπριζόλες ήταν καλοψημένες;; ή έπρεπε να κάνουν παρέμβαση;; … …

* Βασιλιάς Ήλιος, ο Λουδοβίκος ΙΔ της Γαλλίας, γνωστός ως ο απόλυτος μονάρχης, με αλαζονεία σε βαθμό να υψώνει τον εαυτό του πάνω από τους νόμους και να διακηρύττει «το κράτος είμαι εγώ»!