You are currently viewing Εκλογές ΟΣΥΑΤΕ – Οι θέσεις και οι προτάσεις μας

Εκλογές ΟΣΥΑΤΕ – Οι θέσεις και οι προτάσεις μας

“ Σ Υ Ν Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α για τον Οικοδομικό ”

09 Νοεμβρίου, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

 

 

 

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός αποτελεί έναν από τους δεσμούς μεταξύ μας και με την Αγροτική Τράπεζα. Η διάλυση της ΑΤΕ έδωσε βεβαίως μια καίρια βολή στην ύπαρξη και στις δυνατότητές του.

Ωστόσο, παρά τη συρρίκνωσή του με τη μεταφορά των δανείων στην Πειραιώς και τη διακοπή δανειοδότησης με κεφάλαια της Τράπεζας, μπορεί λόγω των αξιοσημείωτων ίδιων κεφαλαίων του να προσανατολιστεί σε ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ και ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ των συναδέλφων, ακόμα και σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών συναδέλφων που είναι ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη η δανειοδότηση από τις Τράπεζες.

Οι θέσεις του συνδυασμού μας είναι:

► Διαφάνεια και ορθή παρακολούθηση των λογιστικών εργασιών. Άμεση τοποθέτηση έμπειρου προϊσταμένου για συντονισμό των εργασιών, καθοδήγηση των υπαλλήλων και έλεγχο των παραστατικών.

Αντικειμενική, πραγματική αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης του συνεταιρισμού.

Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει έλεγχος των φακέλων των δανείων, για να εξακριβωθούν τυχόν λάθη και να τακτοποιηθούν οι υπάρχουσες εκκρεμότητες. Με τον τρόπο αυτό ο Συνεταιρισμός θα μπορεί να προχωρήσει στην επόμενη μέρα του καθαρός και απαλλαγμένος από τα λάθη του παρελθόντος.

► Ισότιμη αξιολόγηση και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα ΟΛΩΝ των συναδέλφων, αδιακρίτως, με κανονισμό χορηγήσεων και ρυθμίσεων.

► ΝΕΑ ΧΟΡΗΓΗΤΙΚΑ προϊόντα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των καιρών (συγκριτικά χαμηλότοκα δάνεια για τις ανάγκες όλης της οικογένειάς μας -καταναλωτικά, ανακαίνισης, σπουδών, αντιμετώπισης αναγκών λόγω της μείωσης των μισθών και συντάξεων ή άλλων θλιβερών γεγονότων όπως ασθενειών, θανάτων και φυσικών καταστροφών-) αλλά και ΝΕΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ προϊόντα.

Επίσης, μπορεί να γίνει αγορά υπό προϋποθέσεις με μεγάλο discount κόκκινων (μη ενυπόθηκων) δανείων των συναδέλφων, που παρακολουθούνται από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ή την τράπεζα Πειραιώς, και ρύθμισή τους με όρους, που μπορούν να ανταπεξέλθουν οι συνάδελφοι.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ και ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ της υπάρχουσας ΑΚΙΝΗΤΗΣ περιουσίας υπέρ των μελών. Περαιτέρω, μπορούν να γίνουν κατάλληλες αγορές νέων ακινήτων σε προνομιακές τιμές, πωλήσεις ή ανταλλαγές ακινήτων, ενέργειες που μπορούν να φέρουν έσοδα στο Συνεταιρισμό, αλλά το κυριότερο να ωφελήσουν τα μέλη.

Επιστροφή του ζημιογόνου ΟΣΥΑΤΕ στην κερδοφορία.

►Διενέργεια εκλογών με ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ, για να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο να αποκλείεται η συντριπτική ψηφοφορία των μελών από τις εκλογές. Ως παράταξη δώσαμε μεγάλο αγώνα όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά πολεμήθηκε σκληρά και απετράπη μέχρι στιγμής από την πλειοψηφία (ΔΗΣΥΕ) του σημερινού διοικητικού συμβουλίου.

Συνάδελφοι,

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός μας έχει πολλές δυνατότητες. Δεν είναι κάτι χωρίς μέλλον, όπου τον οδηγούν οι έχοντες το τιμόνι εδώ και 30 (!) χρόνια έως σήμερα με την μεθοδευμένη πλειοψηφία τους.

Χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας, τεχνοκρατική αντιμετώπιση των πραγμάτων, νέες παροχές και υπηρεσίες, πράγματα που θα τον ανυψώσουν στον πραγματικό του ρόλο.

Εμείς, στη “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τον Οικοδομικό” έχουμε δείξει ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ότι αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των συναδέλφων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ την προσπάθειά μας για να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες του Συνεταιρισμού υπέρ των μελών του.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ το εντελώς ανανεωμένο ψηφοδέλτιό μας με νέα πρόσωπα, για να δείτε κάτι να αλλάζει και επιτέλους να δείτε πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ο Συνεταιρισμός για τα μέλη του.

09 Νοεμβρίου, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ, ΤΟΛΜΟΥΜΕ για μια καλύτερη μέρα για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!