You are currently viewing Ο «Μονοπαραταξιακός» Οικονομικός Απολογισμός 2019-2020 με τα Υπέρογκα Έξοδα και τις διαρκείς Υπερβάσεις…

Ο «Μονοπαραταξιακός» Οικονομικός Απολογισμός 2019-2020 με τα Υπέρογκα Έξοδα και τις διαρκείς Υπερβάσεις…

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι στο τελευταίο ΓΣ στις 17 Ιουνίου ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ και ο Οικονομικός Απολογισμός ετών 2019-2020 (που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου εν όψει της διαδυκτιακής Γενικής Συνέλευσης) από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και ΑΓ. ΜΕΤΩΠΟ, καθώς και μία Διοικητική Σύμβουλο της ΔΗΣΥΕ!
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ψήφισε «λευκό» αναμένοντας να απαντηθούν τα όσα καταγγείλαμε.

Πρόκειται, λοιπόν για έναν οικονομικό απολογισμό που ουσιαστικά ψηφίστηκε από μία και μόνο παράταξη! Μία παράταξη που, όπως φαίνεται, χωρίς να τηρεί στοιχειώδεις καταστατικές διαδικασίες και προβλέψεις, λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος από τις εισφορές των μελών του ΣΕΤΑΠ.

Η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταψήφισε τον Οικονομικό αυτό απολογισμό, καταγγέλοντας μια σειρά από σοβαρότατες παρασπονδίες:

1ον. Μη τήρηση του Καταστατικού

►Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Καταστατικού, στην αρχή κάθε διμήνου ο Ταμίας υποβάλει προς έγκριση στο ΔΣ περιληπτική κατάσταση των εξόδων και εσόδων του προηγούμενου μήνα: Δεν έγινε ποτέ, παρά το ότι το ζητάμε επίμονα σε πλήθος διοικητικών συμβουλίων από το 2019 (που συγκροτήθηκε το προεδρείο ΔΗΣΥΕ). Επιπλέον, ο Πρόεδρος και η ΔΗΣΥΕ το αρνείται όλο αυτό το διάστημα κατηγορηματικά.

Όλες οι πληρωμές συνυπογράφονται από Πρόεδρο και Ταμία και σφραγίζονται με τη σφραγίδα του σωματείου: Δεν τηρείται σε καμία πληρωμή.

Όλες οι δαπάνες υπόκεινται στην έγκριση του ΔΣ: Δεν εφαρμόστηκε σε κανένα ΔΣ (αν και το ζητάμε κατ΄ εξακολούθηση από το 2019).

►Σε κάθε ένταλμα πληρωμής πρέπει απαραίτητα να επισυνάπτονται τα σχετικά δικαιολογητικά και να αναφέρεται ο αριθμός και η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης του ΔΣ: Δεν έχει γίνει σε καμία πληρωμή.

►Στο τέλος κάθε χρόνου υποβάλει ο Ταμίας υποβάλει προς έγκριση στο ΔΣ τον απολογισμό της οικονομικής διαχείρισης: Δεν έγινε εντός του 2020 για τον απολογισμό του 2019.

 

2ον. Υπερβάσεις και υπέρογκα έξοδα χωρίς έγκριση του ΔΣ

Όταν, μετά από τα επίμονα αιτήματά μας για οικονομική ενημέρωση, το σημερινό προεδρείο-ΔΗΣΥΕ εδέησε να μας δώσει συνοπτικά τα έξοδα του 2020 στις 08/02/2021!, ζητήσαμε την ίδια ημέρα γραπτώς αναλυτική κατάσταση εξόδων γιατί τα ποσά ήταν υπέρογκα για χρονιά covid (οδοιπορικά ΔΣ-ΓΣ 40.532€!, οδοιπορικά Συνελεύσεων 6.526€, λοιπά οδοιπορικά 5.312€, έξοδα διαφόρων εκδηλώσεων 4.362€, συνδρομές 14.390€!, γραφική ύλη 9.734€ ενώ χορηγείται από την τράπεζα). Απάντηση φυσικά δεν πήραμε, όπως ούτε και στο εκ νέου αίτημά μας στις 20/05/2021.

Εν όψει του ΓΣ της 17ης/06 ζητήσαμε γραπτώς στις 11/06 καταστάσεις εξόδων του συλλόγου για τα έτη 2019-2020 στην ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ. Αντί αυτών, λάβαμε στις 15/06 τον οικονομικό απολογισμό σε… συνοπτική μορφή!

Αδυνατώντας να βγάλει κανείς άκρη χωρίς αναλυτικές καταστάσεις, θέσαμε θέμα στο ΓΣ της 17ης/06, πέραν της επισήμανσης των υπέρογκων και αδικαιολόγητων εξόδων, για σοβαρά ευρήματα δειγματοληπτικού μας ελέγχου ετών 2019 και 2020.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε

– Οικονομική Ενίσχυση ΔΗΣΥΕ το έτος 2020: 8.348€ χωρίς έγκριση/απόφαση του ΔΣ, ενώ στο χρεωστικό λογαριασμό εμφανίζονται μόνον 148€. Κάποιοι αντιλαμβάνονται τις εισφορές των μελών μας ως ευκαιρία για «άτοκα δάνεια». Να σημειωθεί ότι καμία άλλη παράταξη δεν έχει λάβει έκτακτη ενίσχυση.

Αναμφίβολα αυτές οι λογικές και παρατυπίες εγείρουν σοβαρές αιτιάσεις για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο.

– Συνεχείς Υπερβάσεις στα οδοιπορικά έξοδα των διοικητικών συμβούλων της ΔΗΣΥΕ: Ειδικότερα ενώ υπάρχει εδώ και χρόνια με απόφαση ΔΣ πλαφόν 55€/διανυκτέρευση και 120€ για αεροπορική μετακίνηση πάνε-έλα, υπήρξαν πολλαπλές υπερβάσεις των συγκεκριμένων ποσών για τις οποίες έγινε κανονική εξόφληση, χωρίς όμως να υπάρχει έστω και αναδρομικά έγκριση/απόφαση του ΔΣ,

– Τα οδοιπορικά έξοδα αφορούν περιοδείες/μετακινήσεις της ΔΗΣΥΕ, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν αποκλειστεί λες και μόνον η ΔΗΣΥΕ έχει δικαίωμα συμμετοχής ή όλοι οι συνάδελφοι ψήφισαν ΔΗΣΥΕ!

– Προκαταβολές οδοιπορικών εξόδων σε μέλη ΔΣ της ΔΗΣΥΕ, ενώ αυτά εκκαθαρίζονται ακόμα και μετά από 5 μήνες και πάντοτε με επιστροφές χρημάτων στο Σύλλογο.

 Οδοιπορικά χωρίς έγκριση ΔΣ αποκλειστικά για μέλη ΔΣ ΔΗΣΥΕ, όπως για παράδειγμα για τις εκλογές νομαρχιακών παραρτημάτων ΟΤΟΕ πανελλαδικώς, για εκδήλωση ΟΤΟΕ για ψηφιοποίηση. Κοινώς για δράσεις που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του ΣΕΤΑΠ, αλλά απόλυτη συνάφεια με τη μητρική ΔΗΣΥΕ-ΠΑΣΚΕ.

– Μικροέξοδα που μετατρέπονται σε χιλιάδες ευρώ € χωρίς έγκριση/απόφαση ΔΣ Ενδεικτικά: γραβάτες & μαντήλια που έχουν χρεωθεί ως… οδοιπορικά (!!!) -πάλι καλά που δεν μας χρέωσαν ολόκληρη την αλλαγή της καρνταρόμπας-, γεύματα σε ταβέρνες Διοικητικών Συμβούλων της ΔΗΣΥΕ, δώρα προς τρίτα πρόσωπα, εφημερίδεςspecial ποτάταξί & parking σωρηδόν! Ακόμη και οι καφέδες των στελεχών της ΔΗΣΥΕ έξω από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων της ΔΑΚΕ σε βάρος της ΔΗΣΥΕ όπως και έξω από το δικαστήριο των ασφαλιστικών μέτρων του Αγωνιστικού Μετώπου και Συσπείρωσης «καλύφθηκαν» από τον ΣΕΤΑΠ! Επίσης, εμφανίστηκαν σημαντικές διαφοροποιήσεις σε αποδέιξεις με μεγάλη απόκλιση πχ για μια… πίτα σε χρονιά covid (!!!) κ.ο.κ.

Συνάδελφοι,

Σε όλα τα παραπάνω που εκτέθηκαν εκτενώς στο συμβούλιο με ημερομηνίες, ποσά και ονόματα, όχι μόνο δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις, αλλά εισπράξαμε λάσπη και ύβρεις από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΗΣΥΕ! Συμπεριφορές (καταγεγραμμένες στα πρακτικά) που παραπέμπουν σε λεκτική βία, η οποία δεν έχει καμία θέση στην ελληνική κοινωνία, στην αγορά εργασίας και πολύ περισσότερο στα δημοκρατικά Συνδικάτα.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τον ιστορικό μας Σύλλογο ως «τσιφλίκι» τους και τις εισφορές μας σαν εργαλείο παραταξιακής ή προσωπικής προβολής.

 

Εξυπακούεται ότι ο Οικονομικός Απολογισμός ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Είναι απολογισμός που απαιτεί απαντήσεις από το προεδρείο-ΔΗΣΥΕ, τον ταμία και την Ελεγκτική Επιτροπή. Είναι απολογισμός που χρήζει περαιτέρω λεπτομερούς διερεύνησης.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε «σκιές» να πλανώνται στον οικονομικό βίο του Συλλόγου! Θα επανέλθουμε…