You are currently viewing Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εμείς αγωνιζόμαστε!

Στην πιο δύσκολη συγκυρία, εμείς αγωνιζόμαστε!

Συνάδελφοι

Όλοι γνωρίζουμε το κομβικό σημείο, στο οποίο βρισκόμαστε, με την Τράπεζα να έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της αλλά και να έχει αρχίσει να τις υλοποιεί με φειδώ μεν, εν αναμονή των βουλευτικών εκλογών, αλλά με την ίδια ανάλγητη πολιτική, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μετά από αυτές.

Το δίκτυο συρρικνώνεται, τμήματα κεντρικών υπηρεσιών της τράπεζας αποσχίζονται, υπάλληλοι στοχοποιούνται από «συναδέλφους», καταστήματα αδειάζουν και γεμίζουν ως αποθήκες «ανεπιθύμητων», και όλα αυτά με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό μας, την καταρράκωση της επαγγελματικής μας ταυτότητας και τελικά την εκδίωξη μας, προκειμένου να επιτευχθούν στόχοι και προβλέψεις.

Ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, στέκοντας στο ύψος των περιστάσεων, και θέτοντας εαυτόν στο πλευρό των συναδέλφων, αισθανόμενοι ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, αφού ήδη έχει τελεστεί η 5η απόσχιση και 50 συνάδελφοί μας είναι σε αναγκαστική άδεια για 12 βδομάδες μετά το κλείσιμο των καταστημάτων τους, επιδιώξαμε και είχαμε δεύτερη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κοζάνη κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία (μετά την πρώτη συνάντηση στην Κομοτηνή), όπως και τρίτη συνάντηση στη Λάρισα κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλία, για να θέσουμε ξανά τα τόσο φλέγοντα ζητήματα του εργασιακού μας περιβάλλοντος.

Στις εν λόγω περιοδείες συζητήσαμε με τον Πρωθυπουργό, με Υπουργούς αλλά και με πολλά κυβερνητικά στελέχη όλα τα προβλήματα που πηγάζουν από τα σχέδια συρρίκνωσης της τράπεζας και τονίστηκε η ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο τεράστιο πρόβλημα της μείωσης προσωπικού της τράπεζας μέσω αποσχίσεων που είναι παράνομες «βαφτίζοντας» τμήματα σε κλάδους, όπως και μέσω κατάργησης θέσεων εργασίας μετά τα συνεχιζόμενα κλεισίματα καταστημάτων.

Παράλληλα, επιμείναμε στο χρονίζον και δίκαιο αίτημα μεταφοράς στο Δημόσιο των εργαζομένων της πρώην ΑΤΕ, που αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για όλους τους εργαζόμενους της Τράπεζας.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας, διαμηνύθηκε, από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ότι θα συγκληθεί άμεσα ειδική σύσκεψη σε κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα μας. Τόνισε ότι έχει αναλάβει προσωπικά το ζήτημά μας προκειμένου να δοθεί λύση και ότι θα έχουμε ενημέρωση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Συνάδελφοι,

Οι καιροί ου μενετοί. Για το λόγο αυτό, σας καλούμε στο πλευρό της παράταξής μας. Όσοι συμφωνείτε, επικοινωνήστε μαζί μας. Αγκαλιάστε τον αγώνα μας και συσπειρωθείτε στον μεγαλύτερο σκοπό όλων, που είναι η ίδια μας η εργασία, το μέλλον μας. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας και όσο περισσότεροι είμαστε μαζί τόσο αποτελεσματικότερα θα τον δώσουμε. 

Ο Λίο Μπέρνετ, ο διάσημος Αμερικανός διαφημιστής και επικοινωνιολόγος, έλεγε «όταν απλώνεις τα χέρια σου για να πιάσεις τα αστέρια, μπορεί να μην το καταφέρνεις, αλλά δεν πρόκειται να βρεθείς με τις χούφτες σου στη λάσπη»…

Και εμείς σίγουρα δεν θα το επιτρέψουμε, αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, όχι σε πείσμα ανυπόστατων θέσεων, αλλά σε πείσμα την ορθότητας, της αποκατάστασης της ηθικής τάξης και της αναγνώρισης όλων των συναδέλφων αποχωρησάντων και μη, που έφεραν την Τράπεζα Πειραιώς στην πρώτη θέση.