You are currently viewing ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΛΑΘΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ?

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΛΑΘΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ή ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ?

Δεν πάει άλλο! Έχοντας παρέλθει διάστημα 12 εβδομάδων από τον «παροπλισμό» των οκτώ συναδέλφων μας στη Θεσσαλονίκη (μετά το κλείσιμο του καταστήματός τους) και παρά τις ανακοινώσεις πυροτεχνήματα των συλλόγων, ακριβώς μια εβδομάδα πριν τη ΔΕΘ,  χάριν σκοπιμοτήτων, αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε, καθώς όπως είπε και ο Αντρέ Ζίντ «όταν όλα έχουν ειπωθεί και κανένας δεν ακούει, τότε πρέπει να ξεκινήσουμε να τα λέμε όλα από την αρχή…».

Οκτώ συνάδελφοι από τα μέσα Ιουλίου βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια, με πρόσχημα ότι δεν υπάρχουν θέσεις, τη στιγμή που ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι σε καταστήματα, που έκλεισαν το 2022, έχουν μετακινηθεί ήδη σε κάλυψη θέσεων και τη στιγμή που το δίκτυο -ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες- «παρέπαιε», είτε λόγω έλλειψης προσωπικού είτε λόγω των καλοκαιρινών αδειών.

Από τις 31 Αυγούστου αρχίσαμε, μετά τα καλοκαιρινά μπάνια, να διαβάζουμε δειλά κάποιες φωνές, χάριν της επελθούσης τότε ΔΕΘ, ωστόσο ένα μήνα μετά και παρότι έχει γίνει ΚΑΙ έγγραφη ενημέρωση της Επιθεώρησης Εργασίας από συλλογικό όργανο, και η Τράπεζα Πειραιώς γνωρίζει ότι πρόκειται για έκνομο εγχείρημα, λύση δεν έχει δοθεί.

ΠΟΙΑ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ εξυπηρετεί η συγκεκριμένη ενέργεια?

Οι σύλλογοι ΠΩΣ ακριβώς αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα και το αντίκτυπο του στους συναδέλφους συνολικά? Διότι, σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, υπήρχε μια πρόταση κάλυψης θέσης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρόκειται για «πορφυρογέννητους» υπαλλήλους ή απλά για εργαλειοποίησή τους χάριν κάποιας μελλοντικής σκοπιμότητας?

Η μεγαλύτερη ελληνική τράπεζα, «αδυνατεί» να «τακτοποιήσει» μια ελάχιστη εκκρεμότητα οκτώ υπαλλήλων, αλλά το θεωρεί πιο επικερδές για τον Όμιλο να τους πληρώνει δίχως αντικείμενο?

Η συγκεκριμένη υπόθεση, είναι υπόθεση ΟΛΩΝ των συλλόγων και ΟΛΩΝ των συναδέλφων. Ακόμη και αν οι πέντε από τους οκτώ συναδέλφους είναι προερχόμενοι από την ΑΤΕ- γεγονός, το οποίο έπρεπε να κινητοποιήσει τον ΣΕΤΑΠ πρώτιστα– αυτή η υπόθεση είναι υπόθεση ΟΛΩΝ και έχουμε ΟΛΟΙ χρέος να λήξει εδώ και τώρα. Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο προς όλες τις κατευθύνσεις.

Eξυπακούεται ότι, ΚΑΙ γι αυτό το θέμα, ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ κάνουμε τις πολιτικές κινήσεις που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα…

Διότι, μια αδικία κάπου, είναι αδικία παντού και η ιστορία μας έχει δείξει ότι αυτή μπορεί να επαναληφθεί…