You are currently viewing ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 10 χρόνια από τη λεηλασία της Αγροτικής Τράπεζας!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 10 χρόνια από τη λεηλασία της Αγροτικής Τράπεζας!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Κ. Μητσοτάκη
Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, κ. Π. Μαρινάκη
Γραμματέα ΚΟ της ΝΔ, κ. Ι. Μπούγα και αναπληρωτές 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ: 10 χρόνια από τη λεηλασία της Αγροτικής Τράπεζας!

Ώρα 05.00 μμ Παρασκευή 27.7.2012. ΣΟΚ από την ανακοίνωση στα ΜΜΕ της διάσπασης της Αγροτικής Τράπεζας!

Σήμερα, μέρα που είναι, οφείλουμε να πούμε μόνον ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

► Η ΑΤΕ ΔΕΝ ήταν χρεοκοπημένη τράπεζα, αλλά επιλέχτηκε να διασώσει με την περιουσία της την τράπεζα Πειραιώς, που είχε θέμα επιβίωσης.

► Δεν ήταν η πρώτη φορά που το σύστημα Σάλλα προσπάθησε να του χαριστεί η ΑΤΕ. Μετά το 2004 και το 2010, ήταν η 3η φορά… και τα κατάφερε!

► Βοηθός, το φίλα προσκείμενο πολιτικό σύστημα, που φρόντισε το 2011 να αλλάξει το νόμο περί εκκαθαρίσεων τραπεζών, για να την βαφτίσουν… εξυγίανση!

► Τον Φεβρουάριο 2012 άλλαξαν οι συμβάσεις προσωπικού σε αορίστου χρόνου για να μπορεί να γίνει απόλυση δημοσίων υπαλλήλων!

► Προηγήθηκαν το 2010 και 2011 ΔΥΟ μειώσεις μισθών του προσωπικού (δήθεν για να διασωθεί η ΑΤΕ) για να πάρει η Πειραιώς φθηνότερο προσωπικό!

► Τον Μάρτιο 2012 ο τότε Υπ. Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος απαντά σε ερώτημα της ΤτΕ ότι «το ελληνικό δημόσιο δεν επιθυμεί την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ αλλά την επιβολή των μέτρων εξυγίανσης»!

► Τον Μάιο του 2012, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς υπόσχεται προεκλογικά σε όλες τις δημόσιες ομιλίες του Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Θήβα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα την ανακεφαλαιοποίηση της ΑΤΕ. 17.6.2012 η ανακεφαλιοποίηση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από 17 σημεία προγραμματικής συμφωνίας της τρικομματικής Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία ψηφίστηκε από τη Βουλή… για να κρατήσει μόνον 40 μέρες!

► 27.7.2012 η ΑΤΕ διασπάται κοστίζοντας πάνω από 7,5 δις στο δημόσιο και το καλό κομμάτι εισφέρεται στην Πειραιώς, δηλαδή: η πίστη και πελατεία, το 70% υποθήκες της ελληνικής γης, το εργαλείο στήριξης της αγροτικής οικονομίας, 1700 ιδιόκτητα ακίνητα, συμμετοχές σε πλήθος εταιρειών. Όλα αυτά μόνον 95 εκατ. €, τίμημα που εισέπραξε η Πειραιώς μόνον από την πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής!

Το μεγαλύτερο, όμως, έγκλημα ήταν το ότι…

ΔΕΝ ΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

  • Μεταφέρθηκαν στην Πειραιώς ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΔΟΧΗ των δικαιωμάτων, όταν σε όλες τις απορροφήσεις πριν και μετά την ΑΤΕ, το προσωπικό μεταφέρθηκε στην Πειραιώς με διαδοχή!… Ενώ, τα στελέχη της ΑΤΕ που δεν ήταν τυχαία, αλλά με μακροχρόνια και εξειδικευμένη εμπειρία, με τυπικά προσόντα, στην πλειοψηφία με ΑΣΕΠ διορισμένα, απολύθηκαν και πήγαν στην Πειραιώς ως ΝΕΟΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ!
  • Δεν εντάχθηκαν μέχρι σήμερα στον Κανονισμό Λειτουργίας της Πειραιώς! Ενώ επιλέχθηκε η Πειραιώς γιατί (δήθεν) θα διασφαλίζονταν η εργασία όλων των εργαζομένων, η εργασία τους μόνο διασφαλισμένη δεν είναι! Η Πειραιώς πήρε τη δημόσια περιουσία, δημόσιο χρήμα σε 4 ανακεφαλαιοποιήσεις, συνεχείς κρατικές εγγυήσεις για την μείωση των κόκκινων δανείων, και παρόλα αυτά προχωρά μέσω εκβιαστικών “εθελουσιών”, απολύσεων στα RBU, αποσχίσεων, κατάργηση θέσεων μετά από κλείσιμο καταστημάτων, σε συνεχείς μειώσεις προσωπικού.
  • Έχασαν στο συνταξιοδοτικό τις διατάξεις του πρώην ειδικού ταμείου ΤΣΠ-ΑΤΕ.
  • Έχασαν την κύρια ασφάλισή τους στο Κλάδο Υγείας του ΤΥΠΑΤΕ και μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
  • Έχασαν ασφαλιστικά δικαιώματα από το Τ. Πρόνοιας (Εφάπαξ).

ΖΗΤΑΜΕ

να γίνει, επιτέλους, η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ με τις πολιτικές πρωτοβουλίες, που δεν πήρε εδώ και 10 χρόνια καμία Κυβέρνηση:

  1. Άμεση καταβολή του υπολοίπου της αποζημίωσης απόλυσης και υπόλοιπων εργατικών απαιτήσεων (Υπουργείο Οικονομικών).
  2. Ρύθμιση του ασφαλιστικού μας, ως πρώην ασφαλισμένοι του ειδικού ταμείου ΤΣΠ-ΑΤΕ (Υπουργείο Εργασίας).
  3. Μετακίνηση στον ευρύτερο δημόσιο τομέα (δεδομένου ότι είμαστε στην πλειοψηφία με ΑΣΕΠ και ειδικούς νόμους διορισμένοι), όπως έχει γίνει σε όλους τους άλλους καταργούμενους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Υπουργείο Εσωτερικών).
  4. Πολιτική παρέμβαση για να σταματήσει η τράπεζα Πειραιώς τα συνεχή σχέδια συρρίκνωσης και μείωσης προσωπικού μέσω κλεισίματος καταστημάτων και αποσχίσεων κεντρικών υπηρεσιών (Κυβέρνηση).