You are currently viewing ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΥΠΑΤΕ – Οι στόχοι και ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ (2)

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΥΠΑΤΕ – Οι στόχοι και ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δευτέρα 30/5 έως Τετάρτη 1/6 ψηφίζουμε για τη νέα Διοίκηση του Ταμείου μας.

Η παράταξή μας ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εδώ και οχτώ συνεχή χρόνια έχει συγκεκριμένες στοχεύσεις και προτάσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα του ΤΥΠΑΤΕ και των Ειδικών Λογαριασμών του, τις οποίες προωθήσαμε κατά τη διάρκεια της Προεδρίας μας στην τελευταία θητεία του ΔΣ σε τέτοιο βαθμό, ώστε επιτέλους να ωριμάσουν, να γίνουν κοινά αποδεκτές και να συμπεριληφθούν σε ένα κοινό πρόγραμμα δράσης στις τρέχουσες εκλογές:

Οι στόχοι μας

  1. Αξιοποίηση της περιουσίας του ΤΥΠΑΤΕ και των ΕΛΕΜ, ΕΛΑΤ με τρόπο δίκαιο, αξιοκρατικό και νόμιμο
  2. Επαναλειτουργία του Κλάδου Υγείας ως συμπληρωματικού φορέα του ΕΟΠΥΥ με τις εξής δράσεις:
  • Αξιοποίηση υφιστάμενων δομών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,
  • Συνεργασία με τα συγγενή αλληλοβοηθητικά Ταμεία (ΤΥΠΕΤ, ΑΤΠΣΥΤΕ και ΕΔΟΕΑΠ),
  • Συνεργασία με την ΟΑΤΥΕ (Ομοσπονδία Αλληλοβοηθητικών Ταμείων) για πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες παροχές υγείας μέσω επωφελών συμβάσεων
  1. Άμεση σύγκλιση Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης για τις απαιτούμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και του Κανονισμού του ΕΛΕΜ
  1. Αξιοποίηση/επαναλειτουργία του camping στην θέση ΚΥΨΑ στην Χαλκιδική


ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ αντιστοίχως

  1. Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για την εκπόνηση της τελικής αναλογιστικής μελέτης από την εταιρεία Prudential για τον καθορισμό των παροχών από τον ΕΛΕΜ προς τα μέλη.

Σχετικό ερωτηματολόγιο έχει αποσταλεί στους φορείς των μελών (ΣΕΤΑΠ, παρατάξεις, Σύλλογοι Συνταξιούχων, Σωματεία ΑΤΕ) για τη συγκέντρωση και τη μετέπειτα νομική επεξεργασία των προτάσεών τους.

Μέχρι την ολοκλήρωση της αναλογιστικής μελέτης στηρίζουμε τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος από τον ΕΛΕΜ σε όλα τα μέλη. Προκαλέσαμε τις απαιτούμενες διαδικασίες σύγκλισης ΔΣ και έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και καταθέσαμε πρόταση ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ απόδοση οικονομικού βοηθήματος. Ήμασταν άλλωστε αυτοί που το πράξαμε το 2016.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, κάναμε όλες τις ενέργειες τακτοποίησης – νομιμοποίησης και καταγραφής της, ενώ τη διατηρήσαμε ακέραια και κερδοφόρα.

  1. Έχουν ανευρεθεί οι οικονομικοί πόροι και οι νόμιμες διαδικασίες για την επαναλειτουργία του Κλάδου Υγείας (ΤΥΠΑΤΕ) από την Τράπεζα Πειραιώς (στην οποία έχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο business plan επαναλειτουργίας των πολυϊατρείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης) σε συνδυασμό με τους λοιπούς φορείς της ΑΤΕ, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί μέσω των συλλογικών οργάνων τους.

Έχει ήδη εξασφαλισθεί η συνεργασία με την κλινική του ΤΥΠΕΤ, ώστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα μέλη μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τις παροχές της με μηδενικό κόστος (χαμηλό τιμολόγιο υπηρεσιών, χρήση ασφάλειας ΕΟΠΥΥ και ασφαλιστηρίου). Η συνεργασία αυτή θα επεκταθεί και για άλλες παροχές του ΤΥΠΕΤ όσο και της ΟΑΤΥΕ (διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία, δίκτυα ιατρών) μέσω επωφελών συμβάσεών μας.

  1. Συγκροτήσαμε Επιτροπή Καταστατικού για τις απαιτούμενες τροποποιήσεις του Καταστατικού του ΤΥΠΑΤΕ και του Κανονισμού του ΕΛΕΜ. Η παράταξή μας (η μόνη παράταξη που το έπραξε) έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις.
  2. Κάναμε το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό, βήμα για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης ΚΥΨΑ Χαλκιδικής. Εξασφαλίσαμε την απαιτούμενη άδεια από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, που μας δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης του μεγαλύτερου μέρους της εκτάσεως των 67 στρεμμάτων.

Συνάδελφοι,

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο, ο “σταυρός” στους υποψηφίους της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ θα δώσει ώθηση και προοπτική στο δύσκολο έργο μας.