You are currently viewing Ο «μονοπαραταξιακός» οικονομικός απολογισμός 2021 με τα υπέρογκα έξοδα και τις διαρκείς υπερβάσεις…

Ο «μονοπαραταξιακός» οικονομικός απολογισμός 2021 με τα υπέρογκα έξοδα και τις διαρκείς υπερβάσεις…

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά και με τα οικονομικά του συλλόγου. Στη Γενική Συνέλευση της 9ης/04 η παράταξή μας ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2021 που παρουσίασε η ΔΗΣΥΕ, καταγγέλλοντας μια σειρά από σοβαρότατες παρασπονδίες.

Ομοίως και για τους ίδιους λόγους, καταψηφίσαμε τον απολογισμό των ετών 2019-2020, όταν παρουσιάστηκε στο ΔΣ από τον Πρόεδρο του Συλλόγου πριν την περσινή διαδικτυακή Γενική Συνέλευση-ΠΑΡΩΔΙΑ.

Πρόκειται για έναν μονοπαραταξιακό οικονομικό απολογισμό, δεδομένου ότι η προεδρεύουσα παράταξη, όπως φαίνεται, χωρίς να τηρεί στοιχειώδεις καταστατικές διαδικασίες και προβλέψεις, έλαβε τη μερίδα του λέοντος από τις εισφορές των μελών του ΣΕΤΑΠ για έξοδά της. 

Ειδικότερα, οι λόγοι καταψήφισης είναι οι ακόλουθοι:

1ον. Μη τήρηση του Καταστατικού

Σύμφωνα με το άρθρο 37 του Καταστατικού:

►Στην αρχή κάθε  διμήνου ο Ταμίας οφείλει να υποβάλει προς έγκριση στο ΔΣ περιληπτική κατάσταση των εσόδων και εξόδων του προηγούμενου μήνα.

Η συγκεκριμένη υποβολή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, παρά το ότι το ζητάμε επίμονα σε πλήθος διοικητικών συμβουλίων από το 2019, που συγκροτήθηκε το προεδρείο ΔΗΣΥΕ. Τόσο, δε, ο Πρόεδρος όσο και η παράταξη της ΔΗΣΥΕ το αρνούνται κατηγορηματικά!

Όλες οι πληρωμές συνυπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Ταμία και σφραγίζονται με τη σφραγίδα του σωματείου.

Δεν τηρείται σε καμία πληρωμή!

Όλες οι σχετικές δαπάνες υπόκεινται στην έγκριση του ΔΣ.

Δεν εφαρμόστηκε σε κανένα ΔΣ (αν και το ζητάμε κατ΄ εξακολούθηση από το 2019).

►Σε κάθε ένταλμα πληρωμής πρέπει απαραίτητα να επισυνάπτονται τα σχετικά δικαιολογητικά και να αναφέρεται ο αριθμός και η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης του ΔΣ.

Δεν έχει γίνει σε καμία πληρωμή!

►Στο τέλος κάθε χρόνου ο Ταμίας οφείλει να υποβάλει προς έγκριση στο ΔΣ τον απολογισμό της οικονομικής διαχείρισης.

Δεν έγινε εντός του 2022 για τον απολογισμό του 2021, όπως και πέρσι.

2ον.  Υπερβάσεις & Υπέρογκα Έξοδα χωρίς έγκριση του ΔΣ

Σε συνέχεια πολλών αιτημάτων μας, εν όψει της ΓΣ της 9ης Απριλίου  ζητήσαμε γραπτώς στις 30/3 από τον Ταμία και την Ελεγκτική Επιτροπή καταστάσεις εξόδων του Συλλόγου για το έτος 2021 στην ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ. Επίσης, θέσαμε στο ΔΣ 08/04 συγκεκριμένα ερωτήματα αλλά και παρατηρήσεις για σοβαρά ευρήματα ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ κατόπιν δειγματοληπτικού μας ελέγχου για το έτος 2021. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

– Οικονομική Ενίσχυση ΔΗΣΥΕ το έτος 2021: 1.852€ χωρίς έγκριση/απόφαση του ΔΣ.
Ταυτόχρονα ρωτήσαμε τα ποσά των ενισχύσεων που έλαβαν όλες οι παρατάξεις τα έτη 2019, 2020, 2021.

– Συνεχείς Υπερβάσεις στα οδοιπορικά έξοδα των διοικητικών συμβούλων της ΔΗΣΥΕ: Ειδικότερα ενώ υπάρχει εδώ και χρόνια με απόφαση ΔΣ πλαφόν 55€/διανυκτέρευση υπήρξαν πολλαπλές υπερβάσεις των συγκεκριμένων ποσών για τις οποίες έγινε κανονική εξόφληση, χωρίς όμως να υπάρχει έστω και αναδρομικά έγκριση/απόφαση του ΔΣ. Ενδεικτικά αναφέρουμε διανυκτερεύσεις 70, 80, 100€ στην επαρχία το μήνα Σεπτέμβριο συμβούλων της ΔΗΣΥΕ. Eπίσης, υπήρξαν και υπερβάσεις στα έξοδα διατροφής 15€ με διανυκτέρευση και 8€ χωρίς, αλλά και έξοδα διατροφής για περιοδείες εντός Αττικής που δεν προβλέπονται. Σε μια περιοδεία Αθήνα-Λάρισα-Κοζάνη-Χαλκιδική-Θεσσαλονίκη- Κόρινθος αναφέρεται ένας εξαιρετικά υπερβολικός αριθμός χιλιομέτρων που υποτίθεται διανύθηκαν (3.882!), αριθμός εντελώς εξωπραγματικός!

– Τα οδοιπορικά έξοδα αφορούν περιοδείες/μετακινήσεις της ΔΗΣΥΕ, ενώ οι υπόλοιπες παρατάξεις έχουν αποκλειστεί! Δηλαδή, το Προεδρείο απεφάνθη «δημοκρατικά» ότι μόνο η ΔΗΣΥΕ έχει δικαίωμα κάλυψης οδοιπορικών εξόδων ή μόνο όσοι  συνάδελφοι ψήφισαν ΔΗΣΥΕ!

– Μικροέξοδα του Προέδρου, διοικητικών συμβούλων της ΔΗΣΥΕ και του τέως Ταμία μετατρέπονται σε χιλιάδες ευρώ € χωρίς έγκριση/απόφαση ΔΣ. Ενδεικτικά, αναφέρουμε έξοδα για: φυτά, μπιζού, αναψυκτικά, γλυκά, καφέδες, γεύματα σε ταβέρνες και πιτσαρίες Διοικητικών Συμβούλων της ΔΗΣΥΕ, δώρα προς τρίτα πρόσωπα, φάρμακα, τεστ ράπιντ και μοριακά, επισκευή ηλ/κών ειδών, αγορά οικιακών συσκευών, στεφάνια κηδείας (χωρίς αναφορά για ποιον), αγορά Pc business, εφημερίδεςspecial ποτάταξί & parking σωρηδόν! Σε κάποια, δε, από αυτά τα έξοδα δεν αναφέρεται ΚΑΝ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΕ!

Δαπάνη για δικαστικά έξοδα υπόθεσης συναδέλφου χωρίς έγκριση του ΔΣ.

Φυσικά, δεν λάβαμε κανένα στοιχείο και καμία απάντηση να στέκει για όλα τα παραπάνω!

  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:

Σε όλα τα παραπάνω που εκτέθηκαν εκτενώς στο ΔΣ με ημερομηνίες, ποσά και ονόματα, όχι μόνο δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις, αλλά εισπράξαμε για άλλη μια φορά λάσπη και ύβρεις από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΔΗΣΥΕ! Συμπεριφορές (καταγεγραμμένες στα πρακτικά) που παραπέμπουν σε λεκτική βία, η οποία δεν έχει καμία θέση στην ελληνική κοινωνία, στην αγορά εργασίας και πολύ περισσότερο στα δημοκρατικά Συνδικάτα.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι αντιλαμβάνονται τον ιστορικό μας Σύλλογο ως «τσιφλίκι» τους και τις εισφορές μας σαν εργαλείο παραταξιακής ή προσωπικής προβολής!

Ευνόητο, λοιπόν ότι ο Οικονομικός Απολογισμός ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕΙ.

Είναι απολογισμός ΝΤΡΟΠΗΣ, απολογισμός ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ που απαιτεί απαντήσεις από το προεδρείο-ΔΗΣΥΕ, τον ταμία και την Ελεγκτική Επιτροπή. Είναι απολογισμός που χρήζει περαιτέρω λεπτομερούς διερεύνησης.

Εμείς, ΔΕΝ πρόκειται να επιτρέψουμε να πλανώνται «σκιές» στον οικονομικό βίο του Συλλόγου! Θα επανέλθουμε…