You are currently viewing Νέο υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε… (Νο 4)

Νέο υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών για το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… Όταν οι άλλοι στέκονται ανήμποροι εμείς μπορούμε και συνεχίζουμε… (Νο 4)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (μοναδική παράταξη που αγωνίζεται για την καταβολή του υπολοίπου 20% της αποζημίωσης απόλυσης), επανήλθαμε με νέο υπενθυμιστικό υπόμνημα προς τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα προκειμένου να υπογραφεί η αναγκαία υπουργική απόφαση.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών μας απάντησε γραπτώς στις 27.12.2021 ότι «η καταβολή θα γίνει μέσα στο 2022, και προφορικώς στις 18.11.2021 ότι στόχος του αποτελεί το πρώτο τρίμηνο.

Επειδή, όμως, προχωράμε στο Φεβρουάριο και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι οικονομικές ανάγκες των συναδέλφων αυξάνονται δραματικά, εντείνουμε τις πιέσεις μας μέσω τεκμηριωμένων υπομνημάτων και συνεχών τηλεφωνικών οχλήσεων τόσο προς τον Υπουργό Οικονομικών όσο και προς όλα τα κυβερνητικά επίπεδα.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ τις προσπάθειές μας μέχρι οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ να δικαιωθούν όλης της αποζημίωσης απόλυσης.

Υ.Γ.

Επισημαίνουμε ότι η παράταξή μας αγωνίζεται και φέρνει αποτελέσματα για τους συναδέλφους, εδώ και 2,5 χρόνια, ταυτόχρονα με την εργασία στην τράπεζα, χωρίς φυσική παρουσία στο σύλλογο, λόγω της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ (σύμφωνα με 2 δικαστικές αποφάσεις) πρακτικής ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ της ΔΗΣΥΕ κατά τη συγκρότηση του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ.


► Ακολουθεί το υπόμνημα

 

ΔΑΚΕ-ΣΕΤΑΠ (Σύλλογος Εργαζ. Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς)
Οδός Αμερικής 10 – 106 71 ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 210-3622646, 6973439733

 

ΠΡΟΣ
κ. Χ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 19-01-2022


ΘΕΜΑ
Αποζημίωση απόλυσης πρώην εργαζομένων
της Αγροτικής Τράπεζας και άλλων υπό εκκαθάριση τραπεζών

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των διαρκών επικοινωνιών μας και των από 18.11.2021 και 27.12.2021 υπομνημάτων μας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω. Δεδομένου:

– της ήδη ικανοποίησης της απαίτησης του ΤΧΣ από τα υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα σε ποσό ύψους 1,7 δις,

– της υπάρξεως δανείων με εγγύηση δημοσίου ύψους 3 δις, που προέρχονται κυρίως από την πρώην ΑΤΕ, οι εισπράξεις των οποίων θα περιέλθουν και αυτές στο ΤΧΣ,

– της συνολικής απαίτησης του ΤΧΣ από τα υπό εκκαθάριση πιστωτικά ιδρύματα σε ύψος 17 δις, το οποίο σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πρακτική των αντίστοιχων ταμείων ανακτάται στο ύψος του 15-20% και συνεπώς θα ικανοποιηθεί πλήρως,

– ότι στο ταμείο της εκκαθαρίστριας εταιρείας PQHυφίσταται (σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε) το ποσό των 62 εκατ €,

– ότι το συνολικό ποσό των απαιτήσεων μας ανέρχεται στο ύψος των 46 εκατ ευρώ (από αυτά των πρώην εργαζομένων της ΑΤΕ είναι 28.646.000 €), το προνόμιο των οποίων σύμφωνα με το άρθρο 154γ του Πτωχ. Κωδ. είναι αδιαμφισβήτητο,

οι περιορισμοί που τίθενται για την έκδοση της Υ.Α. δεν έχουν πλέον νομικό ή πραγματικό έρεισμα.

Ταυτόχρονα, οι οικονομικές και ζωτικής σημασίας ανάγκες, όπως σας έχουμε επισημάνει, των ταλαιπωρημένων από το 2012 τραπεζοϋπαλλήλων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη έκδοσης από μέρους σας της Υ.Α. το συντομότερο δυνατόν.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε την επίσπευση των ενεργειών σας για την απόδοση του υπολοίπου 20% της αποζημίωσης απόλυσης στους πρώην εργαζόμενους των εκκαθαρισθέντων πιστωτικών ιδρυμάτων (προηγούμενη Υ.Α (ΦΕΚ5698/24.12.2020).

 

Η Πρόεδρος
            ΗΡΩ ΦΙΛΗ