You are currently viewing Το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… και η άφαντη ΔΗΣΥΕ (2)

Το Υπόλοιπο των Αποζημιώσεων Απόλυσης των εργαζομένων της ATEbank… και η άφαντη ΔΗΣΥΕ (2)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ΔΑΚΕ, πρωτοπόρος στην επίλυση των σοβαρών, αλλά και καθημερινών προβλημάτων όλων των συναδέλφων, δεν σταμάτησε να ενεργεί (σε αντίθεση με την πλειοψηφούσα παράταξη ΔΗΣΥΕ που έχει επιδείξει χαρακτηριστική αδιαφορία) για την καταβολή του υπολοίπου 20% της οφειλόμενης αποζημίωσης απόλυσης.

Επομένως, καταφέραμε το θέμα να βρίσκεται πάντα ψηλά στην υπουργική ατζέντα.

Στην κατεύθυνση αυτή, μετά την τελευταία επικοινωνία μας στις 13/11/2021 με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα αποστείλαμε το επισυναπτόμενο υπόμνημα με κρίσιμα στοιχεία για το ζήτημά μας, δεδομένου ότι η απόδοση του οφειλόμενου ποσοστού, όπως και όλων των προηγούμενων, απαιτεί την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης. 

Άμεσα, στις 24/11, ήρθαμε σε επαφή και με τον Διευθυντή του ΥΠΟΙΚ για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζετε συνάδελφοι ότι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ αγωνίζεται για την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης χωρίς τη συμβολή των λοιπών παρατάξεων.

Συγχρόνως, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την παραπληροφόρηση αλλά και την καπήλευση των προσπαθειών μας, παρότι πρόκειται για σοβαρότατο ζήτημα που αφορά το σύνολο των συναδέλφων μας και ειδικότερα στις οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε.

Ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ήμαστε αυτοί που καταφέραμε την υπογραφή της υπουργικής απόφασης τον 12/2020, όταν κάποιοι άλλοι το απέκλειαν, λέγοντας σε όλους τους συναδέλφους ότι «παντού βρίσκουν κλειστές πόρτες»!

Για το εναπομείναν 20%, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με την ΤτΕ, για να ενημερωθεί για τις υποχρεώσεις της χώρας στο ΤΧΣ το 2021 και τα διαθέσιμα που υπάρχουν στην PQH.

Στόχος του αποτελεί η καταβολή να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την υπογραφή της υπουργικής απόφασης.

Οπότε, συνάδελφοι, εντείνουμε πλέον τις προσπάθειές μας για να υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση εντός του 2021. Συνεχίζουμε…

 

Υ.Γ.

Συνάδελφοι,

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι όλες οι προσπάθειές μας και τα αποτελέσματα καταφέρονται με πολύ μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Όλοι γνωρίζουμε την ΠΑΡΑΝΟΜΗ πρακτική ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΩΝ της ΔΗΣΥΕ – με ευθύνη του επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ – στη συγκρότηση του προεδρείου του ΣΕΤΑΠ.

Όλα τα στελέχη της παράταξής μας εδώ και 2,5 χρόνια αγωνίζονται ταυτόχρονα με την εργασία τους στην τράπεζα, χωρίς φυσική παρουσία στο σύλλογο – για να παράξουν έργο για τους συναδέλφους – και δεν έχουν να επιδείξουν τα παχιά λόγια, τις φωτο και τα διάφορα παραμύθια

 

► Ακολουθεί το υπόμνημα

 

ΔΑΚΕ-ΣΕΤΑΠ (Σύλλογος Εργαζ. Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς)

Οδός Αμερικής 10 – 106 71 ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 210-3622646, 6973439733

 


ΠΡΟΣ

κ. Χ. Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών

Αθήνα, 18-11-2021


ΘΕΜΑ
Αποζημίωση απόλυσης πρώην εργαζομένων

της Αγροτικής Τράπεζας και άλλων υπό εκκαθάριση τραπεζών

 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με το παρόν, σε συνέχεια της τελευταίας επικοινωνίας μας, θέτω υπόψη σας κρίσιμα στοιχεία για το ζήτημα της καταβολής του υπολειπόμενου 20% της αποζημίωσης απόλυσης των πρώην εργαζομένων στα, από το 2012, εκκαθαρισθέντα πιστωτικά ιδρύματα, που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πραγματοποιήθηκε με την, ως τώρα, έκδοση τριών υπουργικών αποφάσεων, αρμοδιότητας του Υπουργείου σας και καλύπτοντας διαδοχικά το 80% των νομίμων προνομιακών απαιτήσεων μας, κατά το 154 γ του Πτωχ. Κωδ.

Δεδομένου ότι:

– το συνολικό ποσό των απαιτήσεων μας ανέρχεται στο ύψος των 44 εκατ ευρώ (και από αυτά των πρώην εργαζομένων στην εκκαθαρισθείσα ΑΤΕ 28.646.000 €),

– η εκκαθαρίστρια εταιρεία PQH έχει στα ταμεία της (σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε) 54 εκατ ευρώ, που υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις μας και τα λειτουργικά της έξοδα,

– με τη διαδοχική έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων για την τμηματική αύξηση του ορίου της αποζημίωσης, η Διοίκηση καταδεικνύει την πρόθεση της να προστατεύσει και να ικανοποιήσει, στα πλαίσια του νόμου, το προνόμιο πρώτης τάξεως των περίπου 9.000 πρώην εργαζομένων και ταλαιπωρημένων επί δεκαετία, ώστε να λάβουν την αποζημίωση τους από τα εκκαθαρισθέντα πιστωτικά ιδρύματα και

– με την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων, θα ικανοποιηθούν οι άλλες απαιτήσεις.

Ζητούμε την έκδοση της Υ.Α. για την απόδοση του υπολοίπου 20% στους πρώην εργαζόμενους των εκκαθαρισθέντων πιστωτικών ιδρυμάτων, σε συνέχεια της προηγούμενης Υ.Α. (ΦΕΚ5698/24.12.2020).

Η Πρόεδρος

               ΗΡΩ ΦΙΛΗ