You are currently viewing ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΣΥΕ – Καθολική Αποχή από τη Γενική Συνέλευση «παρωδία» Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΣΥΕ – Καθολική Αποχή από τη Γενική Συνέλευση «παρωδία» Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

 

Δια της παρούσας, η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ανακοινώνει ότι ΔΕΝ θα συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2021, τον τρόπο σύγκλησης και τη διεξαγωγή της οποίας θεωρούμε «ΠΑΡΩΔΙΑ»!

 

Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το κυρίαρχο όργανο κάθε συνδικαλιστικής οργάνωσης, καθώς δίνει τη δυνατότητα διαβούλευσης, λήψης και επικύρωσης των πλέον σημαντικών και καθοριστικών αποφάσεων για τη λειτουργία, το παρόν και το μέλλον του Συλλόγου μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η πληρέστερη ενημέρωση των μελών, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους, η φυσική παρουσία με στόχο την ενεργοποίηση διαδικασιών ζύμωσης και εποικοδομητικού διαλόγου συνιστούν βασικές προϋποθέσεις διαφάνειαςλογοδοσίας και δημοκρατικής νομιμοποίησης, αναγκαίες συνθήκες για την ουσιαστική αξιολόγηση της δράσης (απολογιστικά) αλλά και τη διαμόρφωση του προγραμματισμού της επόμενης περιόδου.

Για αυτό, άλλωστε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, πριν την εκδήλωση της πανδημίας του COVID-19, η διενέργεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΑΠ ήταν αφενός το κορυφαίο συλλογικό, εργασιακό και κοινωνικό γεγονός, και αφετέρου μια εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία να έρθουμε σε άμεση επαφή με τα μέλη μας, να υιοθετήσουμε τις προτάσεις τους, να αφουγκρασθούμε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους.

Τα μέλη μας είναι η ΔΥΝΑΜΗ μας!

 

Η εξέλιξη της πανδημίας τους τελευταίους 15 μήνες, με προτεραιότητα την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών τους, δεν επέτρεψε την υλοποίηση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης το έτος 2020.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ορμώμενοι από την άρση ενός μεγάλου μέρους των περιορισμών, προτείναμε (στα Δ.Σ. 25/5 & 17/6) να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα δια ζώσης πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του 2021 (ουσιαστικά για 2 χρόνια) μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεδομένης της θετικής πλέον πορείας των επιδημιολογικών δεδομένων και των εμβολιασμών.

Ταυτόχρονα, βάσει και της νέας συνδικαλιστικής νομοθεσίας, θα μπορούσε να υπάρξει μεικτό σύστημα, συνδυασμός δηλαδή δια ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετοχής, για όσους συναδέλφους θα αδυνατούσαν να παρευρεθούν με φυσική παρουσία.

Στην περίπτωση που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επέτρεπαν δια ζώσης διαδικασία, τότε και μόνο τότε, για βάσιμους λόγους, θα οδηγούμασταν σε ηλεκτρονική Γενική Συνέλευση.

Αντί, λοιπόν, του αυτονόητου… η πλειοψηφία του ΣΕΤΑΠ προχώρησε ως συνήθως στο ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, αποφασίζοντας, άρον-άρον, τη διενέργεια της Γενικής Συνελεύσεως αποκλειστικά εξ αποστάσεως, με διαδικασίες fasttrack λίγων απογευματινών ωρών!!!

Παράλληλα, οι παράτυπες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την «υπέρβαση» των καταστατικών προϋποθέσεων συμμετοχής και απαρτίας καθιστούν τη Γενική Συνέλευση και τις όποιες αποφάσεις της εύκολα ΑΚΥΡΩΣΙΜΕΣ.

 

Αλήθεια, γιατί αυτή η πρεμούρα αφού το πρώτο τετράμηνο του έτους, βάσει Καταστατικού, έχει παρέλθει;

Αλήθεια, γιατί τόσες παράτυπες ενέργειες (τις αναδείξαμε ήδη στο Δ.Σ.); Πρόσκληση για 3 Εικονικές Γενικές Συνελεύσεις: Σαβ 12/06 – Τετ 16/06 – Σαβ 19/06, οριζόμενος χώρος η αίθουσα του ΣΕΤΑΠ που ΔΕΝ πληροί τις προϋποθέσεις, απουσία Ανακοίνωσης που να προβλέπει οδοιπορικά/καλύψεις εσόδων για ΠΡΩΤΗ φορά στην ιστορία του ΣΕΤΑΠ, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής των μελών, νέα πρόσκληση 17/06 για συμμετοχή στην 4η και διαδικτυακή όταν δεν έχει ΚΑΝ διενεργηθεί η 3η 19/06, και μάλιστα όταν σε αυτή δεν εξασφαλίζεται η δυνατότητα συμμετοχής ΟΛΩΝ των μελών από τεχνολογικής άποψης;

 

● Είναι ξεκάθαρο ότι οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ δεν επιθυμούν να συζητήσουμε εκτενώς ούτε τη δράση, τη στάση και την παρουσία μας, ούτε βέβαια τη δική τους εκκωφαντική απουσία απέναντι σε όσα εδώ και μια διετία έχουν λάβει χώρα στην Τράπεζα Πειραιώς (RBU, Απολύσεις, «Εθελούσια», Κλείσιμο Καταστημάτων, αξιολόγηση, στοχοθεσία κ.ο.κ).

● Είναι σαφές πως οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ πασχίζουν να μην παρουσιαστούν αναλυτικά οι ενστάσεις των άλλων Παρατάξεων για τον Οικονομικό Απολογισμό, που μόνον εκείνοι -και όχι όλοι οι Σύμβουλοί!- ψήφισαν στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΤΑΠ.

Αλήθεια τα μέλη μας δεν πρέπει να έχουν μια συνολική εικόνα για το που πάνε ή τι γίνονται οι εισφορές τους;

Η ωμή παραδοχή των επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ ότι το προϋπολογισθέν κόστος της Γενικής Συνέλευσης του 2020 μετατράπηκε σε περιοδείες της παράταξης τους… λέει πολλά, είναι όμως το λιγότερο από τα ευρήματα που προέκυψαν. Μάλλον κάπως έτσι σκέφτονται να «ξεκοκαλίσουν» και το κόστος της Γενικής Συνέλευσης του 2021…

● Είναι προφανές ότι οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ επιδιώκουν να αποφύγουν κάθε δέσμευση για ενέργειες στο κυρίαρχο σώμα της Γενικής Συνέλευσης. Ενδεχομένως να δεσμεύονται από άλλου… για αλλού.

● Είναι αυταπόδεικτο πως οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ φοβούνται μια δια ζώσης Γενική Συνέλευση, στην οποία θα αποκαλυφτούν οι ανακρίβειες που διασπείρουν εδώ και εκεί, προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

● Είναι ευδιάκριτο ότι οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ μεθοδεύουν τη μετατροπή της Γενικής Συνέλευσης σε μια ανούσια διαδικτυακή εκδήλωση, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται σε «στενά κονκλάβια», και όχι στο υπέρτατο συλλογικό όργανο.

● Είναι φανερό πως οι επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ «βολεύονται» να μιλούν μόνοι τους μπροστά στις οθόνες του Η/Υ, και όχι κοιτώντας τους συναδέλφους στα μάτια. Το μάτι, εξάλλου, το έχουν κλείσει αλλού. Τρέμουν το διάλογο.

Συναφέλφισσες & Συνάδελφοι,

Για όλους αυτούς τους παραπάνω λόγους, αλλά και για όσα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας το αμέσως επόμενο διάστημα, η ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ θα συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση «παρωδία» της 23ης Ιουνίου 2021.

Υπό αυτό το πρίσμα, σας καλούμε όλους να πείτε το δικό σας ΟΧΙ, να μη συμμετέχετε σε μια διαδικασία ευτελιστική για τον ΣΕΤΑΠ, τη λειτουργία, τα μέλη και την ιστορία του, μια διαδικασία που συγκεντρώνει ένα σύνολο παρατυπιών, οι οποίες οδηγούν σε ακυρότητα των αποφάσεων.

 

Η Γενική Συνέλευση δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε ανούσια εκδήλωση!

Όσοι απεργάζονται να καταστήσουν την κορυφαία συνδικαλιστική διαδικασία σε «περιθωριακή συζήτηση», θα δουν τα περιθώριά τους να στενεύουν!