You are currently viewing Ο Απολογισμός της Ντροπής – η χειρότερη διοίκηση του Συλλόγου στην πιο δύσκολη συγκυρία (μέρος B΄)

Ο Απολογισμός της Ντροπής – η χειρότερη διοίκηση του Συλλόγου στην πιο δύσκολη συγκυρία (μέρος B΄)

Ακούγοντας από τον Πρόεδρο του συλλόγου τον διοικητικό απολογισμό ετών 2019-2020…

Β) Είναι τόσα πολλά συνάδελφοι, πέραν από τα RBU, που ΔΕΝ πρέπει να λησμονούμε

■ Για τους συναδέλφους των καταστημάτων που έκλεισαν τέλος του 2020, που όταν τους έθεσαν μετά από 4 βδομάδες υποχρεωτικής άδειας σε ιδιότυπη ομάδα τηλεργασίας και τους ζήτησαν να υπογράψουν ειδική πρόσθετη πράξη με καταχρηστικούς όρους, ο ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ) έστειλε μόνον «παρατηρήσεις» (!!!), αντί να ζητήσουν την ΑΠΟΣΥΡΣΗ της, όπως ΑΠΑΙΤΗΣΕ η ΔΑΚΕ αλλά και όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι, και τελικά ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΜΕ!

■ Για την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση, όταν ως ΣΕΤΑΠ (ΔΗΣΥΕ), αν είναι δυνατόν, έσπευσαν να δηλώσουν συμφωνία στην πρόταση του ΣΕΤΠ, ερήμην όλων των άλλων παρατάξεων! Χωρίς δικό μας πλαίσιο για πρώτη φορά!

■ Για την άρνηση να δώσουν στο ΔΣ τις δικαστικές αποφάσεις από τις αγωγές για την ένταξη στον Κανονισμό Εργασίας!

■ Για το μαρτύριο των ανέφικτων στοχοθεσιών, για τη βροχή των εξευτελιστικών αξιολογήσεων άσσου, για την απουσία διαδικασίας ένστασης εδώ και 2 χρόνια, για τα οποία δεν έκαναν τίποτα!

■ Για την έλλειψη οποιασδήποτε παρεμβατικής κίνησης, αντίθετα από άλλους συλλόγους, αφού ακόμα και σε απλές προβληματικές καταστάσεις συμπεριφοράς όπως στους Μολάους, όχι μόνο δεν παρενέβησαν συνδικαλιστικά, αλλά πήραν και το μέρος του Διευθυντή, φτάνοντας τους συναδέλφους να καταγγείλουν επώνυμα ΔΗΣΥΕ και Πρόεδρο του ΣΕΤΑΠ για υπόθαλψη αντιδεοντολογικών συμπεριφορών!
Έφτασε, δε, ο Πρόεδρος στο απόλυτα εξευτελιστικό σημείο εκχώρησης της συνδικαλιστικής του ιδιότητας, όταν στο ΔΣ έγινε ψηφοφορία για εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας από τον ΣΕΤΑΠ και υπήρξε ισοψηφία υπέρ – κατά, να κάνει χρήση του δικαιώματος διπλής ψήφου του Προέδρου, προκειμένου να μην περάσει από την πειθαρχική διαδικασία ο Διευθυντής!

■ Για την ψευδεπίγραφη ενότητα που ευαγγελίζονται, όταν από τη στιγμή που απέκτησαν πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, συμπορεύονται αποκλειστικά με τον ΣΕΤΠ (ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΑΠ – ΔΗΣΥΕ ΣΕΤΠ), σίγουρα όχι με γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων αλλά το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον!

Έφτασαν, δε, στο ακραίο σημείο να κατέβουν στις εκλογές του ΤΕΑ ως ντουέτο υποψηφίων ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΑΠ και ΔΗΣΥΕ-ΣΕΤΠ, απαιτώντας από τους υπόλοιπους υποψηφίους – μέλη του ΣΕΤΑΠ να κατέβουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι – αντάρτες! Ντροπή! Και παρόλο που οι συνάδελφοι τους γύρισαν την πλάτη με την ψήφο τους (τερματίζοντας τέταρτοι, δηλαδή τίποτα), να μην παίρνουν ούτε αυτό το μάθημα!

■ Για το υπόλοιπο της αποζημίωσης απόλυσης, που ως ΔΗΣΥΕ ισχυρίζονταν στο ΔΣ αλλά και επί ένα χρόνο (!) στους συναδέλφους ότι ο Υπουργός δεν τους δέχεται και βρίσκουν παντού κλειστές πόρτες, αλλά όταν εμείς μετά από επίμονες και μεθοδικές προσπάθειες καταφέραμε να ανοίξουμε τις πόρτες που εκείνοι έβρισκαν κλειστές, έσπευσαν να το καπηλευτούν!

 

Λοιπόν όχι, συνάδελφοι,

αυτός ΔΕΝ είναι απολογισμός συλλόγου. Είναι απολογισμός ντροπής, απολύσεων, ευθυνών με ονοματεπώνυμο, και το ονοματεπώνυμο είναι ΔΗΣΥΕ.

Είναι απολογισμός – οιωνός του τι θα δούμε στον αρμαγεδώνα των εξελίξεων που φτάνουν οσονούπω.

Είναι απολογισμός καραβιού που πάει στα βράχια, γιατί οδηγείται από ανθρώπους αλαζόνες, που συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι μονάρχες, κινούμενοι από καθαρά παραταξιακές και πολιτικές σκοπιμότητες, που απέχουν μακράν από τα κίνητρα μίας ανεξάρτητης, υπεύθυνης, συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

Εμείς, λέμε ότι αυτός ο διοικητικός απολογισμός αποτελεί κατάντια για τα συνδικαλιστικά χρονικά.

Αν αφαιρέσετε συνάδελφοι όλη τη χορταστική σάλτσα και τα παχιά λόγια καλλωπισμού και εντυπωσιασμού, που τον περιτύλιξε ο Πρόεδρος, αποκαλύπτεται μπροστά σας η καταφανής γύμνια και το όνειδος.

Αυτός ο απολογισμός ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΤΑΙ.

Είναι ο απολογισμός των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ.

Είναι χρέος όλων μας να τον ανατρέψουμε! Είναι χρέος όλων μας να πάψουμε να πληρώνουμε τον λογαριασμό για τα σπασίματα άλλων!

Γιατί ο λογαριασμός είναι μεγάλος… και θα πρέπει να τον πληρώσουμε σύντομα…, ο καθένας μόνος…, αλλά και όλοι μαζί!