You are currently viewing Ο Απολογισμός της Ντροπής – οι εγκληματικές ευθύνες για τα RBU (μέρος Α΄)

Ο Απολογισμός της Ντροπής – οι εγκληματικές ευθύνες για τα RBU (μέρος Α΄)

Συνάδελφοι, στο ΓΣ της 17ης/06 παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του συλλόγου ο διοικητικός απολογισμός ετών 2019-2020 εν όψει της διαδυκτιακής Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος καταψηφίστηκε τόσο από τη ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, όσο από τη ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και το ΑΓ. ΜΕΤΩΠΟ, ως ο απολογισμός της ΝΤΡΟΠΗΣ για τους ακόλουθους λόγους…

Τεκμήρια…

Την τελευταία επώδυνη διετία κληθήκαμε ν’ αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες εργασιακές συνθήκες και φόβο για το μέλλον, ένα τραπεζικό περιβάλλον «σκιά» του παρελθόντος, ένα μεταβαλλόμενο συνεχώς εργασιακό περιβάλλον, εξελισσόμενο τεχνολογικά, πλέοντας σε άγνωστα νερά με αδιευκρίνιστες συνέπειες για όλους μας!

Ζήσαμε το καθεστώς τρομοκρατίας που επιβλήθηκε σε 1300 συναδέλφους μας των RBU με δεκάδες αναγκαστικές αποχωρήσεις, με δεκάδες αναγκαστικές παραχωρήσεις στην Intrum, και τέλος βιώσαμε την τραγικότητα της απόλυσης για 25 συναδέλφους μας μετά από 45 χρόνια στον κλάδο!

Όλα αυτά, δυστυχώς, με τη χειρότερη διοίκηση του Συλλόγου μας: έναν Πρόεδρο «Λούη» (εξαφανισμένο) στα δύσκολα, που άλλαξε την πορεία του συλλόγου, που επέβαλλε εδώ και 2 χρόνια (με το που πήρε την πλειοψηφία) αυταρχική συμπεριφορά και καθεστωτική λειτουργία με αποκλεισμούς όλων των υπολοίπων παρατάξεων!, αφενός για να επικρατήσει, αφετέρου για να μας φιμώσει και να περιορίσει το συνδικαλιστικό μας έργο…

Μια Παράταξη (ΔΗΣΥΕ) ικανή μονάχα για παραγοντιλίκι και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα στα Social Media, που ασκεί συνδικαλισμό μόνον μέσω ανακοινώσεων και μηδέν παρεμβάσεις! Που αντί να διατηρήσει τον ιστορικό μας Σύλλογο υπολογίσιμη δύναμη τόσο απέναντι στην Τράπεζα, όσο και απέναντι προς κάθε συνομιλητή, τον κατάντησε περίγελο όλων, μακριά από τις ανάγκες των συναδέλφων, άντρο παρατυπίας – μην υπολογίζοντας ούτε το Καταστατικό ούτε τις δικαστικές αποφάσεις!

Όλα τα παραπάνω συνάδελφοι δεν πρέπει να τα λησμονήσουμε! Γιατί όλοι ξέρουμε ότι οι δύσκολες μέρες δεν τελείωσαν. Οι 2000 νέες αποχωρήσεις που εξήγγειλε η Διοίκηση δεν θα γίνουν αναίμακτα. Πρέπει να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας. Να βρούμε κοινό σημείο με όλους τους συλλόγους για να αντιμετωπίσουμε αυτό που έρχεται. Να μην επαναλάβουμε τα λάθη που έγιναν. Αυτά θα έπρεπε να είναι τα σημεία αναφοράς του Απολογισμού, αλλά…

τι αποδεικνύεται ακούγοντας τον Απολογισμό; Ότι ο Πρόεδρος υποτιμά ξεκάθαρα τη νοημοσύνη μας… …

Α) Τολμάει ο Πρόεδρος να μιλήσει για τα RBU;;;

Όλοι θυμόμαστε…

● Ότι όταν εμείς βγαίναμε στους δρόμους και κάναμε πορείες, ο Πρόεδρος κρυβόταν στα μετόπισθεν!

● Ότι την ίδια στιγμή που εγγυόταν ο Πρόεδρος τις θέσεις εργασίας στις συνελεύσεις και απειλούσε δήθεν με κάψιμο της Τράπεζας στην ΟΤΟΕ, 25 συνάδελφοί μας έρχονταν αντιμέτωποι με την απόλυση μετά από 45 χρόνια στον κλάδο! Ο Πρόεδρος προφανώς έψαχνε για… αναπτήρα!

● Ότι όταν η ΔΗΣΥΕ αποδέχτηκε την προφορική δέσμευση της τράπεζας για εθελοντική μετάβαση στην Intrum, η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ της ΔΑΚΕ ήταν αυτή που ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ Η ΓΡΑΠΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ! Και παρότι αυτό έγινε πράξη, η ΔΗΣΥΕ δεν την περιφρούρησε, αφήνοντας τους συναδέλφους να περνάνε συνεντεύξεις “κατά μόνας” όλον εκείνο τον καυτό Αύγουστο! και να δέχονται αφόρητη πίεση από τα στελέχη της ΔΑΔ!

● Ότι αντί να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ και κοινή σύσκεψη συλλόγων – ΟΤΟΕ – νομικών (που εμείς ζητήσαμε) όταν δόθηκε το προειδοποιητικό τελεσίγραφο του Διευθύνοντος Συμβούλου στις 30/8, αποφάσισε μόνον συνάντηση με τη Διοίκηση, υποτιμώντας το θέμα και αφήνοντας ακάλυπτους τους συναδέλφους!

● Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν δόθηκε στους συναδέλφους μας, που επέλεξαν να μείνουν στην τράπεζα, τελεσίγραφο επιλογής θέσεων μεταξύ απομακρυσμένων περιοχών, pds, και εθελουσία; Ροκάνιζε τη συνάντηση με την Τράπεζα (αντί να σπεύσει σε κοινή σύσκεψη συλλόγων-ΟΤΟΕ που πάλι του φωνάζαμε), έκανε βολτίτσες και ανέβαζε φωτογραφίες στα Social Media από τραπέζια με μπριζόλες και κρασιά!

● Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν έγιναν οι 2 κοινές συσκέψεις των συλλόγων στις 22/10 και 30/10; ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ με την παράταξή του ΔΗΣΥΕ (όπως ούτε και ο ΣΕΤΠ) παρά την σχετική ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας! Επιπλέον, ΔΕΝ κινήθηκε για να λάβει χώρα η τριμερής διαδικασία στο Υπ. Εργασίας, που αποφασίστηκε στις προαναφερόμενες κοινές συσκέψεις, για την τήρηση της συμφωνίας! Μια τριμερής που εάν είχε γίνει τότε έγκαιρα, ΔΕΝ θα είχαμε 25 απολύσεις (2/12), και δεν θα ξημεροβραδιαζόμασταν 2 μήνες στο Υπ. Εργασίας για να τοποθετηθούν οι συνάδελφοι έστω και μακριά από τα σπίτια τους ή να πάρουν εξαναγκαστική εθελουσία! Για ποια ενότητα και ποια συνεννόηση μιλάνε κάποιοι;

● Πού ήταν ο Πρόεδρος 2 μήνες κατά τη διαδικασία συνεντεύξεων στο Υπ. Εργασίας, όταν εμείς στεκόμασταν καθημερινά δίπλα στους συναδέλφους μας;

● Πού ήταν ο Πρόεδρος όταν εμείς παρουσιάσαμε στην Τράπεζα (αρχές Σεπτεμβρίου) όπως και στο Υπ. Εργασίας (κατά τις τριμερείς) τη δυνατότητα μετάταξης των ΑΣΕΠιτών-ΑΤΕ ως βέλτιστη λύση στο όλο πρόβλημα; Άφαντος και άλαλος! Υπάρχουν μάρτυρες με σημαντικές θεσμικές θέσεις γι αυτά…

● Πού ήταν ο Πρόεδρος τη βραδιά που μπήκε η ταφόπλακα των απολύσεων; Χόρευε ζεμπεκιές… και άνοιγε σαμπάνιες… στην εκδήλωση του ΣΕΤΑΠ μετά από λίγες ώρες, μάλλον στην υγειά των απολυμένων!

Αλλά τι να περιμένει κανείς από Πρόεδρο συλλόγου που έλεγε σε περιοδεία στην Κρήτη, αμέσως μετά, ότι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ και έχουν τακτοποιηθεί όλοι οι συνάδελφοι!

 

Όλα τα υπόλοιπα του Απολογισμού της Ντροπής στο β΄ μέρος…