You are currently viewing Από στιγμή σε στιγμή η καταβολή του 13% ποσού 19 εκατ €!

Από στιγμή σε στιγμή η καταβολή του 13% ποσού 19 εκατ €!

Συνάδελφοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσουμε ότι η δέσμευση μας για την άμεση καταβολή ενός ακόμα ποσοστού 13% της αποζημίωσης απόλυσης μας  από την ΑΤΕbank ολοκληρώνεται από στιγμή σε στιγμή!

Αξίζει όλοι να θυμόμαστε ότι η ΕΠΙΤΥΧΗΣ αυτή ΚΑΤΑΛΗΞΗ επετεύχθη μέσω της έκδοσης της υπ΄ αριθμ. 146996 ΕΞ 2020 Υπουργικής Απόφασης από τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα και τον αρμόδιο Υφυπουργό για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γ. Ζαββό, η οποία δημοσιεύτηκε την επομένη ημέρα στο ΦΕΚ Β΄ 5698/24-12-2020. 

Θεωρούμε όμως ότι ακόμη πιο σημαντικό είναι θυμηθούμε και να προβούμε όλοι σε μια σύντομη μικρή αναδρομή, καθώς η ιστορία γράφεται για να θυμίζει σε όλους μας την αρχαία και σοφή ελληνική φράση «όλα τα αγαθά κόποις κτώνται».

► Απαριθμούμε λοιπόν:

 

1) Συνεχείς, επίμονες, επικοινωνίες της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Υπουργό Οικονομικών σε Μηνιαία Βάση,

2) Αποστολή υλικού στον Υπουργό Οικονομικών στις 20/2/2010.

3) Ανάδειξη του πολιτικού σκέλους ότι το αίτημα αφορά 5700, εργαζόμενους της ΑΤΕbank, οι οποίοι αποτελούμε τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ στη χώρα που δεν λάβαμε την αποζημίωση απόλυσης,

4) Συνάντηση στελεχών της παράταξής μας με τον Υπουργό Οικονομικών την Παρασκευή 7/3/2020, όπου υπήρξε θετική τοποθέτηση του Υπουργού για την καταβολή,

5) Συνάντηση της Προέδρου της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τον Διευθυντή του Γραφείου Πρωθυπουργού (στο μέγαρο Ηροδότου/Μαξίμου) την Πέμπτη 28/5/2020,

6) Αποστολή των διευκρινιστικών στοιχείων που ζήτησε ο Υπουργός Οικονομικών την Τρίτη 21/9/2020.

Και σας τονίζουμε ότι σε όλες τις επικοινωνίες ο Υπουργός Οικονομικών ήταν θετικός, και δεν ήταν καθόλου “θολά” τα πράγματα όπως “κάποιους” τους συμφέρει να λένε για να δικαιολογήσουν την απραξία τους…

 Και ήρθε η στιγμή της υπουργικής απόφασης….

18/12/2020: ο Υπουργός Χ. Σταϊκούρας δήλωσε για άλλη μια φορά ότι είναι θετικός όπως και ο Υφυπουργός Γ. Ζαββός, και ότι εξετάζουν τον τρόπο και το χρόνο καταβολής.

22/12/2020: Στο υπουργικό συμβούλιο της, παρουσία του Πρωθυπουργού, εγκρίθηκε η πολυπόθητη μας καταβολή και ο τρόπος αυτής.

23/12/2020 το πρωί: υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση και ΑΜΕΣΑ ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών κος Σταϊκούρας μας ενημέρωσε τηλεφωνικά και μάλιστα αποστέλλοντας στην Πρόεδρο της ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, αμέσως μόλις η Υπ. Απόφαση εστάλη στο εθνικό τυπογραφείο προς δημοσίευση.

► Τί πετύχαμε? Απαριθμούμε λοιπόν:

1) Άμεση καταβολή επιπλέον ποσού 13% της αναμφισβήτητα δικαιούμενης αποζημίωσης απόλυσής μας.

2) Να συμπεριληφθεί, για πρώτη φορά, σε αυτή την Υπουργική Απόφαση και η τελευταία καταβολή όλου του υπολοίπου της αποζημίωσης (20%), η οποία και είναι αποκλειστικά θέμα χρόνου. Άλλωστε  με την παρούσα Απόφαση  αποδίδεται το 100% στους 300 απολυμένους εργαζόμενους των συνεταιριστικών τραπεζών ως οι μόνοι τραπεζοϋπάλληλοι οι  οποίοι δεν απορροφήθηκαν από καμία άλλη τράπεζα.

3) Ανατροπή της αρχικής Υπ. Απόφασης Στουρνάρα (όριο καταβολής 50%) και της μετέπειτα Απόφασης Τσακαλώτου (όριο καταβολής 67%), σε καμία από τις οποίες δεν υπήρχε νομική δέσμευση για την καταβολή της υπόλοιπης δικαιούμενης αποζημίωσης απόλυσής μας.

● Τί απέμεινε? Ένα και μόνο ένα:

Η στενή παρακολούθηση για την καταβολή και του υπόλοιπου 20%, καθώς η καταβολή αποτελεί νομική δέσμευση βάσει της εν λόγω υπουργικής απόφασης.

Συν/να η υπουργική απόφαση με μία απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο μας: σε ποιά προσπάθεια αναφέρεται ο Πρόεδρος του Σεταπ σε πρόσφατη ανάρτηση του στο fb (και όπου αλλού) ότι θα…… κάνει? μήπως σε αυτή που, ήδη, κερδήθηκε ως νομική δέσμευση από εμάς, για όλους εμάς???