You are currently viewing Ενημέρωση για τις μετατάξεις – Απαντήσεις σε ερωτήματα (2) – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Ενημέρωση για τις μετατάξεις – Απαντήσεις σε ερωτήματα (2) – Κάλεσμα σε κινητοποίηση

1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ως συνέχεια της ανακοίνωσής μας στις 20/02/2019  (Ενημέρωση για τις μετατάξεις – Απαντήσεις σε ερωτήματα http://www.dake-atebank.gr/τα-νέα-μας/5006-ενημέρωση-για-τις-μετατάξεις-–-απαντήσεις-σε-ερωτήματα.html) και στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης  των συναδέλφων – για το εν λόγω ιδιάζουσας σημασίας θέμα – θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα κάτωθι :

Με βάση τα αιτήματα εκδήλωσης ενδιαφέροντος των συναδέλφων και με βάση συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα που τίθενται από δικηγορικό γραφείο επιλογής των συναδέλφων, έχουν δημιουργηθεί -μέχρι τώρα- 5 ομάδες συμμετεχόντων – που συνολικά περιλαμβάνουν 537 άτομα.

Με βάση την ενημέρωση που έχουμε από το Δικηγορικό Γραφείο – που αντιπροσωπεύει σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων που διεκδικούν το συγκεκριμένο αίτημα μέσω της νομικής οδού – οι τρεις πρώτες ομάδες έχουν δικάσιμο τον Μάιο του 2019 (14/5/19). Για την τέταρτη ομάδα έχει κατατεθεί στο δικαστήριο η προσφυγή και αναμένεται ο προσδιορισμός δικασίμου. Για την Πέμπτη ομάδα έχει κατατεθεί η αίτηση προς τη Διοίκηση (Υπουργείο και ΑΣΕΠ), που αποστέλλεται από το Δικηγορικό Γραφείο στα πλαίσια της δικαστικής διεκδίκησης και του τρόπου λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης. Εφόσον υπάρχει αρνητική απάντηση ή μη-απάντηση από την Δημόσια Διοίκηση τότε το Δικηγορικό Γραφείο θα καταθέσει προσφυγή στο Δικαστήριο για την ημερομηνία δικασίμου (4η και 5η ομάδα θα έχουν κοινή ημερομηνία δικασίμου – με βάση την κρίση του Δικηγορικού Γραφείου).

Στα πλαίσια της διαρκούςεπικοινωνίας και συνεργασίας, που επιβάλλεται να υπάρχει  μεταξύ της παράταξής μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ (λόγω του δίκαιου αιτήματος της μετάταξης) και του Δικηγορικού Γραφείου του κ. Κολλύρη (λόγω του αριθμού των συναδέλφων που έχουν απευθυνθεί), η Παράταξη μας – μέσω των εκλεγμένων εκπροσώπων της – έχει παραστεί στο σύνολο των συναντήσεων με τους Φορείς της Κυβέρνησης (Για τις Συναντήσεις: http://www.dake-atebank.gr/τα-νέα-μας/5006-ενημέρωση-για-τις-μετατάξεις-–-απαντήσεις-σε-ερωτήματα.html). Στη συνέχεια, υπήρξε συνεργασία, για τη σύνταξη και προώθηση εξειδικευμένης τροπολογίας και αιτιολογικής έκθεσης, μεταξύ του νομικού συμβούλου Υπουργού και του Δικηγορικού Γραφείου του κ. Κολλύρη.

Όμως, τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία  αναστολή των «διαδικασιών» που έτρεχαν ταχύτατα, τόσο στο δικό μας θέμα όσο –και με βάση την γνώση που έχουμε– και σε άλλα θέματα που αφορούν το συνολικό προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, η οποία εκτιμούμε ότι σχετίζεται με το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών.

Για να ενισχυθεί το διεκδικητικό μας πλαίσιο, σύμφωνα και με αντίστοιχα παραδείγματα κοινωνικών ομάδων, πιστεύουμε πως οφείλουμε να παραστούμε σε μία αρχική κινητοποίηση την Παρασκευή 05/04/2019 στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (στις 15.00 μ.μ.) για την υποστήριξη της συνάντησης που έχει ζητηθεί με την Υπουργό. Το πιθανό ερώτημα, εάν θα είναι η αρχική ή η τελική κινητοποίηση, είναι ένα ερώτημα που λόγω της δυναμικής της κατάστασης ή των πρωτοβουλιών, που μπορεί να χρειαστούν, δεν μπορεί να απαντηθεί… Στη συνέχεια και με το πέρας της κινητοποίησης και κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του κ. Κολλύρη θα ακολουθήσει ενημέρωση από τον ίδιο και από την Παράταξή μας…

Ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ και εμείς προσωπικά καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στο Υπουργείο για την κινητοποίηση…

Ως ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ και εμείς προσωπικά καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην ενημέρωση που θα ακολουθήσει…

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, να θεωρούν δεδομένο οι συνάδελφοι πως στην εποχή του πληροφοριακού βομβαρδισμού και στα πλαίσια της ίσης πληροφόρησης όλοι οι συνάδελφοι θα είναι δέκτες της ίδιας πληροφόρησης. Η ίδια πληροφόρηση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω ανακοινώσεων της παράταξης ή μέσω e-mail των εκλεγμένων εκπροσώπων της. Οποιαδήποτε άλλη μορφή πληροφόρησης σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας μπορεί να είναι θεμιτή, αλλά θα έχει την υποκειμενική αξία του πομπού της πληροφορίας – που ο πομπός της πληροφόρησης μπορεί να διακατέχεται από όρους υποκειμενικότητας, άγνοιας της κατάστασης ή λανθασμένης αντίληψης της κατάστασης.

2α. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Τέλος, σε απόψεις του Διαδικτύου ότι… «οι συνάδελφοι του ΑΣΕΠ παραμένουν γραμμένοι στα μαύρα τα κατάστιχα για να μην χάσουν μέλη, με εξαίρεση την ΔΑΚΕ που το παίζει ότι είναι μαζί σας για ψηφοθηρικούς λόγους, μόνο κάποιοι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται που τους αφορά προσωπικά» να αναφέρουμε ότι…

HΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ στηρίζει σταθερά από το 2012 το εν λόγω ζήτημα με συγκεκριμένες ενέργειες και πρωτοβουλίες. Έχει, δε, τοποθετηθεί σχετικά σε πλήθος ανακοινώσεων, διοικητικών συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων, όπως και στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ( Γενική Συνέλευση ΣΕΤΑΠ – Θεσσαλονίκη 05/05/2018) διά των τοποθετήσεων της Παράταξης, του διοικητικού συμβούλου της στον ΣΕΤΑΠ Πέτρο Βαρβιτσιώτη όπως και άλλων εκλεγμένων συμβούλων της (http://dake-atebank.gr/τα-νέα-μας/4916-για-τις-μετατάξεις-συντονισμός.html).

Η άποψη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ–ΔΑΚΕ, που στηρίζεται σε νομικά επιχειρήματα, είναι ότι, επειδή η ATEbank ανήκε στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θα έπρεπε να είχε δοθεί στους υπαλλήλους της το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε μετάταξη ή στην συνέχιση της υπαλληλικής τους σχέσης στον Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ, που θα πρέπει να χαρακτηρίζει την Δημόσια Διοίκηση, όπως έχει υλοποιηθεί και στο παρελθόν σε αντίστοιχα παραδείγματα άλλων φορέων του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Στα πλαίσια του Συλλόγου η κάθε παράταξη έχει διαμορφώσει την άποψή της, αλλά η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ είναι η μόνη παράταξη που έχει μία διακριτή και ξεχωριστή άποψη για συνδυασμό πολιτικής και νομικής διεκδίκησης – για όσους συναδέλφους το επιθυμούν. Στην κατεύθυνση αυτή υπήρξε και πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΑΠ (01/2017), κατόπιν εισήγησης της Παράταξής μας, για να διεκδικήσει ο Σύλλογος το συγκεκριμένο αίτημα με κάθε τρόπο, είτε μέσω πολιτικής διεκδίκησης είτε μέσω και νομικής διεκδίκησης.
2β . ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Όσον αφορά το «μόνο κάποιοι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται που τους αφορά προσωπικά»

το μόνο που έχουμε να αναφέρουμε είναι ότι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΔΑΚΕ, ως παράταξη που επιθυμεί να λειτουργεί με βάση τις προκλήσεις της εποχής, αναθέτει το «τρέξιμο» των όποιων ζητημάτων στους εκλεγμένους εκπροσώπους, που εκλέγονται –από τους συναδέλφους-μέσω συγκεκριμένων δημοκρατικών διαδικασιών. Η ανάθεση σχετίζεται με πλήθος κριτηρίων, όπως οι σπουδές, οι γενικές ή και οι ειδικές γνώσεις, οι ικανότητες, το ενδιαφέρον για το ζήτημα ή στοιχεία της προσωπικότητας. Το προσωπικό ενδιαφέρον αποτελεί γενικά ένα κριτήριο ανάθεσης του όποιου ζητήματος, κι εμείς ως Παράταξη πιστεύουμε πως, όχι μόνο δεν αποτελεί στοιχείο μεμπτό, αλλά αντίθετα κίνητρο ενασχόλησης. Αλλιώς θα έπρεπε να δημιουργηθεί μία κοινωνία που θα έπρεπε να κατακρίνει οποιονδήποτε λειτουργεί με βάση το προσωπικό ενδιαφέρον είτε ως φυσικό πρόσωπο είτε με βάση τον θεσμικό του ρόλο. Επιπλέον, σε ζητήματα ιδιάζουσας σημασίας, η παράταξη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΑΚΕ διοχετεύει όλες τις δυνάμεις της με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και την εμπιστοσύνη, με την οποία την έχουν περιβάλει οι συνάδελφοι…. Όμως, ας απαντήσουν και οι γράφοντες του διαδικτύου… Τα δικά τους κίνητρα ποια είναι?… Η διάθεση για ενημέρωση, η διάθεση για πληροφόρηση, η διάθεση να φανούν, κάποιο προσωπικό ενδιαφέρον ή απλά σκέφτομαι και γράφω??…

3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Όσον αφορά την κινητοποίηση στο Υπουργείο που αποτελεί μία κοινή δράση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΑΚΕ που απευθύνεται στο σύνολο των συναδέλφων, του Δικηγορικού Γραφείου του κ. Κολλύρη που απευθύνεται στους εντολείς του, και όλων των συναδέλφων που επιθυμούν τη σθεναρή διεκδίκηση του αιτήματος, θα ακολουθήσει καινούργια ανακοίνωσή μας (την Πέμπτη 04/04/2019 – μέσω της ιστοσελίδας μας) για την όσο δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση των συναδέλφων…

 

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΑΚΕ στον ΣΕΤΑΠ

ΗΡΩ ΦΙΛΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ

ΚΙΚΗ ΜΟΥΣΙΩΝΗ

ΘΑΝΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ