Δημοσιεύθηκε από dakearistoteli

Μέχρι την ανατροπή, μέχρι τη νίκη.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες τώρα η εγχώρια και διεθνής πολιτική και οικονομική ελίτ δημιούργησαν ένα κράτος έκτρωμα, ένα κράτος πελατειακών σχέσεων ώστε να κερδοσκοπούν εις βάρος του δύσμοιρου ελληνικού λαού.

Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου από τους Κυβερνώντες, τους υφισταμένους τους στις υπηρεσίες, από τα οικονομικά συμφέροντα και τους εγκάθετους δημοσιογράφους και εκδότες. Κάποιες παρανομίες τους βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, κάποιες όχι. Σκάνδαλα ήρθαν κατά καιρούς στην δημοσιότητα, κανένας όμως,  ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν τιμωρήθηκε και δεν μπήκε φυλακή. Ούτε ένας. Γιατί σε αυτήν την χώρα μπορεί να μπεις φυλακή για οφειλές λίγων ευρώ στο δημόσιο, αλλά για πλαστές εγγυητικές δεκάδων και εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, για προμήθειες και μίζες που υπερβαίνουν εθνικούς προϋπολογισμούς, για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή μέσω δωροδοκιών και offshore εταιρειών, για κοστολόγηση δημοσίων έργων 10 φορές πάνω από το πραγματικό τους κόστος, για κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ που αντί να δοθούν για επενδύσεις και υποδομές, όπως είναι το λογικό σε μια οργανωμένη κοινωνία δικαίου, μπήκαν σε τσέπες, σε καταθέσεις στην Ελβετία, σε ομόλογα και σε ακίνητα δεν τιμωρήθηκε και δεν θα τιμωρηθεί κανείς. Γιατί πάντα θα υπάρχουν οι εξεταστικές και οι νόμοι περί «μη» ευθύνης υπουργών.

Αυτά ΔΕΝ τα κάναμε εμείς!!!

Αποτέλεσμα όλων αυτών, όταν ο ωραιοποιημένος και καλλωπισμένος βόθρος με τις παρανομίες και τα εγκλήματά τους έσπασε, η Ελλάδα έχασε πλέον τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Πλέον αποφασίζουν άλλοι για εμάς, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, οι «σύμμαχοι» μας. Ακόμη χειρότερο, όμως, κληροδότημα των διεφθαρμένων πολιτικών, δημόσιων λειτουργών και δημοσιογράφων είναι ότι καταντήσαμε ένας λαός σαν αυτούς. Ένας λαός μικροαπατεώνων, που για να επιβιώσει σε ένα κράτος διεφθαρμένο πρέπει να γίνει και ο ίδιος διεφθαρμένος, πρέπει και ο ίδιος να λαδώσει, να δώσει μίζες, να δώσει προμήθειες.

Αυτό ΔΕΝ το κάναμε εμείς!!!

Πλέον ο Έλληνας δεν ψηφίζει Πρωθυπουργό αλλά ένα ντελίβερι-μπόι των Βρυξελλών, που θα μας φέρνει τα κακά μαντάτα και τους νόμους για περικοπές μισθών, επιδομάτων, για απολύσεις δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, για ελαστικά ωράρια και ημιανεργία-ημιαπασχόληση, μα πάνω από όλα για ακρωτηριασμό της ίδιας μας της ψυχής, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειάς μας, έστω και αυτής που μας είχε απομείνει, για ακρωτηριασμό των ονείρων μας.

Αυτό ΔΕΝ το κάναμε εμείς!!!

Πλέον ο Έλληνας δεν μπορεί να σκέφτεται για το μέλλον, δεν μπορεί να κάνει όνειρα για μια αξιοπρεπή καριέρα και εργασία γιατί οι κυβερνώντες του την στερούν, δεν μπορεί να κάνει όνειρα για οικογένεια γιατί το σύστημα τον μετέτρεψε σε έναν Θανάση Βέγγο που πρέπει να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ για να επιβιώσει. Γιατί προτού μπει καν στην αγορά εργασίας ο σημερινός νέος πρέπει να σκέφτεται αν θα έχει συντάξεις, αν καταφέρει να βρει μια ολοκληρωμένη εργασία και όχι μια τρίωρη ημιαπασχόληση ή ένα πρόγραμμα stage.

Αυτό ΔΕΝ το κάναμε εμείς!!!

Η Ελλάδα χρειάζεται δις για να ορθοποδήσει. Το πού θα τα βρει, όμως, είναι δικό της θέμα. Η χώρα δεν ήρθε σε αυτό το σημείο από τις δαπάνες, αλλά από τις σπατάλες. Από τους 3.500 δημοσιογράφους και υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης, από τα δις σε εξοπλισμούς, από το Χρηματιστήριο, από τα Βατοπέδια, από τα C4i, από τις υπερτιμολογήσεις 10 φορές πάνω όλων των δημοσίων έργων, από το πλιάτσικο στα δημόσια ταμεία.

Αυτά ΔΕΝ τα κάναμε εμείς!!!

Αποφασίζουν και διατάζουν τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων ζητώντας μάλιστα κοινωνική αλληλεγγύη. Στην ουσία απαιτούν την αποδοχή μας στο να τους δώσουμε εκ νέου δις ώστε να συνεχίσουν να μας κοροϊδεύουν, να συνεχίζουν να μας κλέβουν.

Θέλετε χρήματα; Πάρτε τα από τις τράπεζες, πάρτε τα από τις offshore, πάρτε τα από τα πρόστιμα των 5,5 δις που σβήνετε στην Ακρόπολις Ασφαλιστική και σε τόσους ακόμη, ρίξτε τους μισθούς σας στο ύψος του βασικού, επιστρέψτε όλα τα πολυτελή αμάξια σας που απ’ το χρήμα ΜΑΣ πληρώσαμε, πληρώστε απ’ την τσέπη σας τα έξοδα των πολιτικών σας γραφείων, των ταξιδιών και των δεξιώσεών σας, κόψτε τις πανάκριβες διαφημιστικές σας καμπάνιες, επιστρέψτε τις μίζες απ’ τις εργολαβίες της κακιάς συμφοράς που πληρώνουμε πανάκριβα και ΜΕΤΑ ζητήστε το υστέρημά μας!

Είμαστε ένας λαός χωρίς παιδεία, χωρίς σύστημα υγείας, ζώντας σε ένα κράτος που μας έκανε να το μισούμε. Μας στέρησαν τις δουλειές μας, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τον πλούτο μας, την περηφάνια και την αξιοπρέπειά μας, την ντομπροσύνη μας. Τώρα ζητάνε να τους δώσουμε την ίδια μας την ζωή. Το σύστημα ξέρει τι κάνει, έχει πολλούς μηχανισμούς και επικοινωνιακά όπλα. Οι στημένες δημοσκοπήσεις και γκάλοπ, τα συνεχή δημοσιεύματα και ρεπορτάζ που κάνουν πλύση εγκεφάλου επηρεάζουν τον κόσμο.

Απαιτείται εδώ και τώρα όχι απλά αλλαγή, αλλά ανατροπή όλου του σκηνικού. Για να αλλάξουν όμως αυτοί, πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, που άλλοι αποφάσισαν για εμάς να καταλήξουμε. Σε ποιο δρόμο, όμως τελικά θα προχωρήσουμε, θα το αποφασίσουμε εμείς και μόνον εμείς.

ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ!!!

 

Μέχρι την ανατροπή, μέχρι τη νίκη.